Evenimentele sportive în scaun rulant sunt un prilej de celebrare a mobilitatii, a performantei și a fair-play-ului, în toate formele lor.

Organizăm evenimente sportive și participăm la competiții pentru a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități.

Sportivii Motivation practică și tir cu arcul, atletism, aruncarea greutății, tenis de masă și bocce, discipline în care inițiem și alți utilizatori de scaune rulante în timpul programelor noastre de recuperare activă.

Baschet în scaun rulant. Echipa de baschet în scaun rulant Motivation este membră a Federației Române de Baschet din 2002. Sportivii noștri participă la numeroase competiții și demonstrații sportive. Evenimentele demonstrative sunt organizate alături de membri fără dizabilități ai comunității, pentru a le demonstra acestora că limitele pot fi depășite și că abilitățile contează. De asemenea, alături de noi sunt și voluntari din partea organizațiilor partenere, dornici să testeze un alt tip de baschet și manevre de joc, precum dribling și aruncarea la panou, dintr-un scaun rulant.

Tenis de câmp în scaun rulant. În anul 2009, am organizat un turneu internaţional de tenis de câmp în scaun rulant, “Motivation Romania Open2009″, cu puncte ITF. În 2015, am organizat o tabără sportivă de tenis de câmp în scaun rulant, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, la București și al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, prin programul Sports United. Cu această ocazie, Paul Walker, antrenorul șef al Echipei Naționale Feminine de Tenis în Scaun Rulant a SUA și Karin Korb, dublă campioană paralimpică, au condus antrenamente de tenis de câmp în scaun rulant pentru tineri utilizatori de scaune rulante.

Înot. Deși se folosesc doar de forța brațelor pentru a înainta pe culoarele de înot, sportivii noștri au participat de-a lungul timpului la Maratonul de 24 de Ore de Înot, de la Brașov, și au făcut o tradiție din organizarea Evenimentului Anual de Înot Motivation-Vodafone, la care iau parte echipe mixte, formate din persoane cu dizabilități locomotorii, voluntari Vodafone și tineri cu dizabilități intelectuale.

Sportul in scaun rulant este solicitant si spectaculos!

Share this