Alte sporturi în scaun rulant

Home / Alte sporturi în scaun rulant

Evenimentele sportive în scaun rulant sunt un prilej de celebrare a mobilitatii, a performantei și a fair-play-ului, în toate formele lor.

Organizăm evenimente sportive și participăm la competiții pentru a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități.

Sportivii Motivation practică și tir cu arcul, atletism, aruncarea greutății, tenis de masă și bocce, discipline în care inițiem și alți utilizatori de scaune rulante în timpul programelor noastre de recuperare activă.

Baschet în scaun rulant. Echipa de baschet în scaun rulant Motivation este membră a Federației Române de Baschet din 2002. Sportivii noștri participă la numeroase competiții și demonstrații sportive. Evenimentele demonstrative sunt organizate alături de membri fără dizabilități ai comunității, pentru a le demonstra acestora că limitele pot fi depășite și că abilitățile contează. De asemenea, alături de noi sunt și voluntari din partea organizațiilor partenere, dornici să testeze un alt tip de baschet și manevre de joc, precum dribling și aruncarea la panou, dintr-un scaun rulant.

Tenis de câmp în scaun rulant. În anul 2009, am organizat un turneu internaţional de tenis de câmp în scaun rulant, “Motivation Romania Open2009″, cu puncte ITF. În 2015, am organizat o tabără sportivă de tenis de câmp în scaun rulant, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, la București și al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, prin programul Sports United. Cu această ocazie, Paul Walker, antrenorul șef al Echipei Naționale Feminine de Tenis în Scaun Rulant a SUA și Karin Korb, dublă campioană paralimpică, au condus antrenamente de tenis de câmp în scaun rulant pentru tineri utilizatori de scaune rulante.

Înot. Deși se folosesc doar de forța brațelor pentru a înainta pe culoarele de înot, sportivii noștri au participat de-a lungul timpului la Maratonul de 24 de Ore de Înot, de la Brașov, și au făcut o tradiție din organizarea Evenimentului Anual de Înot Motivation-Vodafone, la care iau parte echipe mixte, formate din persoane cu dizabilități locomotorii, voluntari Vodafone și tineri cu dizabilități intelectuale.

Sportul in scaun rulant este solicitant si spectaculos!

De la înființarea echipei și până acum am câștigat nenumărate trofee, culminând cu recunoașterea din partea Federației Române de Baschet, care ne-a invitat să deschidem turneul demonstrativ în România al trupei Harlem Globetrotters în martie 2008.

Istoric:

În 1998, am început programele sportive, fiind prima organizaie din România care avea o echipă de baschet în scaun rulant. De atunci am reușit să convingem și alți utilizatori de fotoliu rulant să formeze alte echipe de baschet. Tot atunci am organizat prima competiție internațională de baschet în scaun rulant din România, cu participarea echipei naționale a Albaniei.

PALMARES

  • Câștigarea Cupei Mariana Mihoc în anii: 2003, 2004, 2005
  • Câștigarea Cupei Pinochio, Oradea în anul 2005
  • Locul III la Turneul Internațional din Moldova
  • Locul IV la Turneul Internațional din Bosnia
  • Demonstratii diverse

Baschetul în scaun rulant este un sport solicitant, dar spectaculos.

Promovarea tenisului in scaun rulant este una dintre modalitatile prin care Motivation isi ajuta beneficiarii sa isi descopere si sa isi demonstreze abilitatile. Astfel, programul de tenis include si organizarea de evenimente demonstrative. Cel mai important eveniment de acest fel a avut loc la Competitiile BCR Open organizate in Bucuresti in 2003 si 2004, unde tenismenii Motivation au jucat alaturi de campionii mondiali Guillermo Villas, Ilie Nastase si Andrei Pavel.

In 2003, Motivation s-a afiliat la ITF (http://www.itftennis.com/wheelchair/) si a inceput primele antrenamente cu utilizatori de scaune rulante. Au fost construite doua terenuri de tenis accesibile utilizatorilor de scaune rulante in Bragadiru, in apropierea Centrului Motivation. Mark Bullock, Coordonator pentru Dezvoltare al Federatiei Internationale de Tenis, care a venit in Romania pentru a initia primul program de tenis in scaune rulante din tara noastra, si Samuel Harminc au fost primii antrenori ai tenismenilor romani in scaun rulant.

In 2004, jucatorii nostri au participat pentru prima data la o competitie internationala, Turneul Szinvanet din Miskolc, Ungaria, unde au jucat cu sportivi de renume mondial din lumea tenisului in scaun rulant. La intoarcerea in Romania, echipa a organizat o tabara de tenis cu participarea ca invitat special a Prof. Peter Arballo, fost campion de tenis in scaune rulante al SUA. Pentru a dezvolta in continuare programul din Romania, incepand cu anul 2005 Motivation a primit granturi in fiecare an de la ITF – Johann Cruyff Foundation pentru organizarea de tabere de tenis in scaun rulant pentru juniori.

In 2007, intre 16 si 19 august, Crina Tugui, sportiva Motivation, a participat la sectiunea feminina a competitiei internationale de tenis de camp in scaun rulant “Cruyff Silver Fund Cup”. Crina o castigat locul intai si s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Beijing – septembrie-octombrie 2008.

Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Motivation România au sustinut in 2008 pentru al doilea an consecutiv Turneul International de Tenis in Scaun Rulant.

Share this
 
Show Buttons
Hide Buttons