Angajarea persoanelor cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități au nevoie de integrare socială și profesională, pentru a limita unul dintre cele mai dramatice efecte ale dizabilității – izolarea individului. Lipsa unei ocupații constante, nevoia de apartenență la un grup și de valorizare socială, fac dizabilitatea mult mai greu de suportat, determinând deteriorarea bunăstării individuale și familiale.

Care sunt beneficiile persoanei care se angajează?

Un loc de muncă înseamnă pentru oricine un venit constant, siguranță financiară și accesul la bunuri și servicii. Persoana care munceşte îşi satisface nevoile de integrare socială, de apartenenţă la un grup, de recunoaştere şi valorizarea socială dată de un statut profesional; îşi îmbunătăţeşte abilităţile sociale şi profesionale şi îşi exercită dreptul la muncă.

Care sunt beneficiile pentru societate?

Societatea câştigă prin aportul financiar al acestor persoane integrate profesional (prin angajarea cât mai multor persoane cu dizabilități crește contribuția lor şi a angajatorilor lor la bugetul de stat). Câștigăm şi prin deschiderea către diversitate a celorlalţi cetăţeni care, lucrând alături de angajaţi cu dizabilităţi, vor pierde din prejudecăţi şi vor deveni mai toleranţi în general.

Care sunt beneficiile pentru angajatori?

Angajarea unei persoane cu dizabilități reprezintă un act de responsabilitate socială din partea companiei, promovând o imagine mai bună în rândul clienților. Aceasta aduce angajați conștiincioși, loiali, determinați, cu intenția de a-și păstra locul de muncă pe termen lung și un plus de diversitate în echipă. Este o bună decizie de management al resurselor umane, prin diminuarea ratei de fluctuație a personalului și creșterea eficienței activității.

În plus, poate aduce avantaje financiare, precum subvenția de 900 de lei pe care o pot primi angajatorii cu mai puțin de 50 de angajați sau economia de 1900 de lei pe care o pot face angajatorii cu mai mult de 50 de angajați care încadrează persoane cu dizabilități.

Share this