Angajarea persoanelor din grupuri vulnerabile

Home / Angajarea persoanelor din grupuri vulnerabile

Prevenim izolarea persoanelor cu dizabilități!

Serviciul de integrare în muncă a persoanelor cu dizabilități oferit de Motivation vine în întâmpinarea nevoii acestora de integrare socială și profesională, pentru a limita unul dintre cele mai dramatice efecte ale dizabilității – izolarea individului. Lipsa unei ocupații constante, nevoia de apartenență la un grup și de valorizare socială, fac dizabilitatea mult mai greu de suportat, determinând deteriorarea bunăstării individuale și familiale. De aceea, acest serviciu constă în plasarea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități care pot și vor să muncească.

La ora actuală aproximativ 15,5% dintre acestea au un loc de muncă. Pentru a suplimenta informațiile disponibile privind acest domeniu, Motivation și Societatea Academică din România au realizat în 2009 și 2010 studiile “Diagnostic: Exclus de pe piața muncii. Piedici în ocuparea locurilor de muncă în rândul persoanelor cu dizabilităţi din România” și Accesul la piața muncii redus pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta la telefon 0747.280.238 sau e-mail g.comanescu@motivation.ro.

În perioada 2009 – 2015, serviciul de angajare a fost sprijinit de proiecte precum:

– „MOTIVARE PENTRU OCUPARE” (2014-2015), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte in oameni!

– „PARTENERIAT PENTRU OCUPARE in regiunile Bucuresti-Ilfov, Nord-Est și Sud-Est” (2014-2015), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte in oameni!

 

– PARTENERIAT PENTRU OCUPARE in regiunile Bucuresti-Ilfov, Sud-Vest și Sud Muntenia (2014-2015), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte in oameni!

– ȘANSE EGALE pentru integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități intelectuale din România (2009-2012), cofinanțat din POSDRU

– Dezvoltarea economiei sociale (2009-2012), cofinanțat din POSDRU; Motivation a fost partenerul Asociației React

 – ORIZONT 2009 (2009-2012), cofinanțat din POSDRU; Motivation a fost partenerul DGASPC Sector 1 București

Proiecte în desfășurare

Fundația Motivation România poate ajuta companiile să dezvolte un program sustenabil de responsabilitate socială corporatistă, să aducă echipei un plus de diversitate și toleranță – un plus de valoare.
Citește mai departe

Dizabilitatea nu înseamnă izolare! Persoanele cu dizabilități care doresc ajutor în procesul de angajare pe piața muncii se pot adresa Fundației Motivation, care oferă o serie de servicii.
Citește mai departe

Proiecte finalizate

Proiectul ”Motivare pentru ocupare” a fost derulat de Fundaţia Motivation România în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Goals UK CIC, Fundaţia Special Olympics din România şi HR Specialists SRL. Acesta s-a adresat persoanelor din grupuri vulnerabile pe piaţa muncii.
Citește mai departe

Programul destinat tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, indiferent de pregătirea profesională sau de nivelul studiilor absolvite, a fost implementat de Fundația  Motivation România, alături de partenerii săi: Goals UK CIC, Fundația Special Olympics România, HR Specialists, AJOFM Ilfov, AJOFM Gorj și AJOFM Giurgiu.
Citește mai departe

Proiectul a avut ca scop dezvoltarea de servicii educaționale și sociale – model de bună practică în abilitarea persoanelor cu dizabilități pentru o mai bună inserție socială și pe piața muncii.
Citește mai departe

Proiectul a avut ca scop facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități pe piața muncii prin intermediul unui parteneriat trans-național care să creeze o rețea de 3 Centre Regionale de Incluziune Socială și Angajare a persoanelor cu dizabilități în Regiunile Nord-Vest, Nord-Est și Sud-Vest. Programul a creat servicii de calitate în domeniul motivării, consilierii, medierii, accesibilizării și asistării post-angajare a 1.400 de persoane cu dizabilități pe piața muncii.
Citește mai departe

Share this
 
Show Buttons
Hide Buttons