Au început cursurile privind implementarea Clasificării Internaționale a Funcționării, Dizabilității și Sănătății

Primul curs CIF pentru specialiști din România

Curs de instruire privind Clasificarea Internațională a Funcționării, Dizabilității și Sănătății (CIF)

În perioada 26-28 martie a avut loc, la București, primul curs de instruire privind Clasificarea Internațională a Funcționării, Dizabilității și Sănătății (CIF), în cadrul proiectului ”Abilitățile Contează”. Au participat 22 de persoane, dintre care 15 specialiști în lucrul cu persoane cu dizabilități, din domenii precum medicină, servicii sociale, educație, doi reprezentanți ai Swiss Paraplegic Research și cinci membri ai echipei proiectului “Abilitățile Contează – Implementarea Clasificării Internaționale a Funcționării, Dizabilității și Sănătății în serviciile de incluziune socială pentru persoanele utilizatoare de scaune rulante din România”.

Cursul a prezentat conceptele de bază ale CIF și modalități de folosire a acesteia în realizarea și documentarea intervențiilor dedicate persoanelor cu dizabilități. Participanții au făcut și exerciții de folosire a unor instrumente de lucru care au la bază principii CIF.

În perioada următoare, vor mai avea loc șapte astfel de cursuri în țară, cu scopul de a instrui 120 de specialiști din diferite domenii.

Cursurile au loc în cadrul proiectului “Abilitățile Contează – Implementarea Clasificării Internaționale a Funcționării, Dizabilității și Sănătății în serviciile de incluziune socială pentru persoanele utilizatoare de scaune rulante din România”, implementat de Fundația Motivation România, în parteneriat cu Swiss Paraplegic Research din Elveția. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă și se derulează pe durata a doi ani, în perioada  mai 2013 – mai 2015.

Informații despre curs au fost publicate și pe website-ul partenerilor noștri de la Swiss Paraplegic Research și pot fi accesate urmând link-ul.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button