Primul pilot de curse în scaun rulant din România!

Primul pilot de curse în scaun rulant din România!

Eveniment important pentru pasionații de raliuri!
În weekend-ul 14-15 octombrie a avut loc, în Brașov, ultima etapă din Campionatul Național de Viteză pe Traseu Montan. Evenimentul a fost organizat de Clubul AMC Racing, patronat de MihaI Leu, și a adus împreună piloți de raliu din România, Italia și Bulgaria.

Printre ei s-a numărat și Ciprian Lupu, coordonator zonal la Motivation România, care a absolvit în luna iulie un curs de pilotaj sportiv, sub îndrumarea specialiștilor de la Napoca Rally Academy. Ultima etapă a Campionatului Național de Viteză pe Traseu Montan i-a adus lui Ciprian ocazia de a fi forlighter – deschizător de drum pentru concurenții înscriși.

Ciprian este primul utilizator de scaun rulant din România care are licență de pilot de la Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și a participat oficial la o competiție automobilistică.

Printre cerințele pe care a trebuit să le îndeplinească s-a numărat și purtarea unui echipament omologat de Federația Internațională de Automobilism Sportiv. La acestea se adaugă pasiunea pentru motorsport și pilotaj auto sportiv. Ciprian s-a bucurat de fiecare secunda la volanul mașinii sale adaptate – un BMW din 2002, cu tracțiune integrală, motor de 3000 de cmc și 230 cp.

Ciprian a obținut permisul auto în urmă cu 10 ani și pilotajul sportiv e una dintre cele mai mare pasiuni ale sale. Când nu își conduce mașina, se deplasează într-un scaun rulant de tip Panthera – potrivit pentru un om activ așa cum e el.

Ciprian și-a redobândit independența după participarea sa la programele de recuperare activă ale Fundației Motivation România, începând cu anul 2003, după accidentul de înot pe care l-a avut și care l-a adus în situația de a folosi un scaun rulant. S-a alăturat echipei de la Fundația Motivation România în urmă cu șapte ani și acum este coordonator zonal pentru echipele din Brașov, Sibiu, Mureș, Timiș și Vâlcea.

Mai multe imagini