Consultanță pentru organizațiile care aplică metoda Gentle Teaching

Pe 26 și 27 februarie, specialiștii de la Fundația Motivation România au vizitat Asociația Integra Arad și Asociația Down Oradea România, pentru a le oferi terapeuților consultanță și pentru a urmări aplicarea metodei Gentle Teaching în lucrul cu beneficiarii. Specialiștii de la Motivation le-au răspuns colegilor la întrebările legate de aplicarea metodei Gentle Teaching și s-au documentat cu privire la primele rezultate vizibile: îmbunătățirea comunicării între beneficiari și terapeuți și diminuarea comportamentelor agresive.

Asociația Integra din Arad și Asociația Down Oradea România sunt două dintre cele cinci organizații nonguvernamentale care au participat la sesiunile de instruire teoretică și practică privind aplicare metodei Gentle Teaching în lucrul cu persoanele cu dizabilități intelectuale și asociate. Progamul de instruire s-a derulat sub îndrumarea specialiștilor de la Fundația Motivation România, care au experiență în aplicarea acestei metode.

Gentle Teaching sau cultura blândeții este o metodă a psihologiei interdependenței, conform căreia fiecare ființă umană are nevoie să trăiască în legătură cu alte persoane într-o relație de egalitate și reciprocitate, ca parte integranta a comunitații.

Activitățile au avut loc în cadrul proiectului ”Gentle Teaching în România”, implementat de Fundația Motivation România, în parteneriat cu Fundația Special Olympics, în perioada iulie 2014 – iunie 2015. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button