Primii 16 beneficiari au primit servicii noi în cadrul proiectului Acces

header_norv

Primii 16 utilizatori de scaune rulante au beneficiat, în luna mai, de servicii noi din partea Fundaţiei Motivation România, prin proiectul ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulantefinanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Dintre aceștia, opt persoane utilizatoare de scaune rulante au beneficiat de servicii de îngrijire la domiciliu oferite de o echipă multidisciplinară, formată dintr-un instructor de recuperare activă, un kinetoterapeut, un asistent social, un medic și un asistent medical. Serviciile de îngrijire la domiciliu sunt oferite pe o perioadă de 3 luni.

Patru copii cu dizabilități locomotorii s-au bucurat în luna mai de serviciul de transport asistat, prin intermediul căruia le-a fost facilitat accesul la școală și, implicit, la educație.

De asemenea, ca urmare a activității de grup suport, patru utilizatori de scaune rulante au primit consiliere psihologică individuală și de grup. Aceste întâlniri le-au dat ocazia să-și împărtășească experiențele cu instructorul de recuperare activă, și să găsească împreună cu acesta soluții pentru problemele pe care le întâmpină.

Proiectul ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 245.136,32 Euro. Proiectul esteimplementat în regiunea București-Ilfov în perioada  1 martie 2014 – 30 aprilie 2016 și dezvoltă trei servicii noi pentru utilizatorii de scaune rulante: transport asistat și accesibilizare, îngrijire la domiciliu și grup de suport. Toate cele trei servicii au ca scop îmbunătățirea stării de sănătate, dezvoltarea abilităților de viață independentă și creşterea participării la viaţa socială a 144 utilizatori de scaune rulante, copii și adulți.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Alina Ioniţă, Asistent Proiect, tel.: 0735.333.927, e-mail:a.ionita@motivation.ro.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro

footer_norv

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button