Cursurile de instruire privind Clasificarea Internațională a Funcționării și Dizabilității (CIF) au urmatoarele obiective:

 1. Să prezinte CIF;
 2. Să demonstreze nevoia de a schimba perspectiva asupra dizabilităţii, de la abordarea medicală la cea complexă centrată pe abilităţile individului, cu ajutorul unor studii de caz;
 3. Să transmită participanţilor modalităţi de a folosi CIF în realizarea şi documentarea intervenţiilor dedicate persoanelor cu dizabilităţi (managementul reabilitării).

Temele abordate se referă la:

 • Modelul integrativ biopsihosocial al funcţionării şi dizabilităţii
 • Intelegerea funcționării și a dizabilității
 • Definițiile componentelor modelului biopsihosocial al funcţionării şi dizabilităţii
 • Necesitatea şi obiectivele CIF
 • Structura şi codurile clasificării, calificatorii CIF
 • Dezvoltarea Seturilor de bază CIF
 • Aplicarea CIF în managementul reabilitării
 • Folosirea CIF in România

Mai multe informații despre temele abordate pot fi aflate accesând rezumatul cursului.

Informații despre cursurile și implementarea CIF în România pot fi regăsite și pe website-ul partenerilor de la Swiss Paraplegic Research, urmând link-ul.

La cursuri pot participa profesioniști din România, care lucrează în sfera serviciilor pentru persoane cu dizabilități, cu domiciliul în regiunea unde acestea sunt organizate.

Cursurile nu implică costuri în sarcina participanților. Se asigură cazare, masă, transport. Participanții vor primi diplomă de participare la finalul cursului.

Cursurile sunt organizate pentru un număr de 15 participanți/locație, iar locurile disponibile sunt ocupate în ordinea înscrierilor.

Persoanele interesate să participe la unul din aceste cursuri sunt invitate sa completeze formularul de înscriere și să-l transmită prin e-mail la adresa: m.dita@motivation.ro, sau fax: 021 448 11 07, în atenția doamnei Mariana Diță. Pentru mai multe informații ne puteți contacta la adresa de e-mail precizată sau la numărul de telefon: 0754.018.450.