Despre noi

Home / Despre noi

Ne-am înființat în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități din România, sprijin pe care l-am oferit neîntrerupt până în prezent.

Inițiativele și succesele ne-au recomandat în anul 2002 Alianței internaționale IMPACT (formată din organizații pentru persoanele cu dizabilități din Statele Unite, Marea Britanie, Germania și Norvegia), care ne-a invitat să dezvoltăm un proiect comun pentru dezinstituționalizarea copiilor cu dizabilități din România. În 2008, organizația Shaw Trust, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de angajare pentru persoanele cu dizabilități din Marea Britanie, ne-a propus să devenim parteneri pentru a dezvolta împreună servicii de sprijin sustenabile pentru persoanele cu dizabilități din România.

Suntem, de asemenea, membri ai Federațiilor ANCOR si Workability Europe, iar din 2004 suntem afiliați la Federația Internațională de Tenis, prin programul de tenis în fotoliu rulant.

Din 1995, Motivation România a readus speranța într-o viață împlinită și libertatea de mișcare unui numar de peste 14.500 de copii și adulți cu dizabilități.

Serviciile pe care le oferim acoperă o gama largă de nevoi ale copiilor și adulților cu dizabilități, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă, alături de un instructor în fotoliu rulant.

Programele noastre pun accent pe integrarea socială, educațională și profesională, prin consultanța pentru accesibilizarea spațiilor, medierea integrării în muncă, îngrijire în centrul de zi sau activități de petrecere a timpului liber – sport adaptat, evenimente culturale etc.

Una din cele mai importante inițiative a fost aceea de a dezvolta servicii de îngrijire în comunitate pentru copiii cu dizabilități dezinstituționalizați. Începând din ianuarie 2003, prin programul Impact am transferat 37 de copii cu dizabilități din Centrul de Plasament Tâncăbești (Ilfov). Dintre aceștia, 27 traiesc in casele de tip familial Motivation.

Pentru copiii nostri am dezvoltat servicii de recuperare medicala si psihologica, un centru de zi si un atelier ocupational. Le oferim sprijin educational in propriul nostru centru de zi, in scoli speciale si scoli publice. Organizam tabere si alte activitati menite sa le ofere copiilor si tinerilor nostri o viata cat mai aproape de cea dintr-o familie.

Sa dezvoltam programe sustenabile care imbunatatesc calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati din Romania.

Motivation, lider regional al integrarii sociale a persoanelor cu dizabilităti prin actiuni ce duc la o viata independenta si activa a acestora si la schimbarea atitudinii membrilor cu si fara dizabilitati ai comunitatii, si furnizor de expertiza pentru organizatii similare din Romania si Estul Europei.

Transparenta, Responsabilitate, Incredere

  • Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati din Europa de Est la echipamente de mobilitate de calitate pentru o viata cu adevarat independenta
  • Sprijinirea furnizarii de servicii locale sustenabile pentru persoanele cu dizabilitati
  • Facilitarea independentei si accesului la drepturi pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii
  • Cresterea participarii comunitatilor la furnizarea de servicii pentru acest grup tinta