Economie socială

Home / Economie socială

Motivation SRL există din anul 2001 și este furnizor de echipamente de mobilitate personalizate și dispozitive urinare pentru incontinență urinară. Din 2007, întreprinderea socială este autorizată de Registrul Auto Român să facă adaptări auto pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. Din 2016 oferim cursuri acreditate specialiștilor din domeniul dizabilității. Veniturile generate de Motivation SRL susțin programele derulate de Fundația Motivation România.

Alte afaceri sociale testate de noi:

  • Clinica de Recuperare Medicală Motivation (2011 – 2017), care a oferit consultații și tratament medical de kinetoterapie, electroterapie, fizioterapie, nutriție și termoterapie în regim ambulator pentru clienți din București și Ilfov.
  • Sprijinirea structurilor de economie socială din cadrul unor asociații partenere din Brașov, Buzău, Cluj, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Timișoara (2014 – 2017). Acestea au oferit servicii de transport adaptat pentru persoane cu mobilitate redusă, reparații și adaptări de biciclete sau echipamente de mobilitate și intermediere de produse și servicii pentru companii. Veniturile generate de SES-uri au fost reinvestite în activități dedicate persoanelor cu dizabilități. Mai multe informații despre acest proiect puteți citi aici.

Proiecte în desfășurare

Motivation SRL este singurul furnizor din ţară ce livrează scaune personalizate, promovând adaptarea şi distribuţia corectă a echipamentelor de mobilitate, inclusiv echipamente adaptate persoanelor cu Infirmitate Motorie Cerebrală (IMC). Motivation are contracte de achiziţii de fotolii rulante cu toate Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate, astfel că persoanele cu dizabilităţi locomotorii pot beneficia de un echipament adaptat Motivation, decontat de aceste instituţii.
Citește mai departe

În cadrul proiectului Abilitățile contează și economic, au fost înființate opt structuri de economie socială (SES) care furnizează servicii de transport adaptat pentru persoanele cu mobilitate redusă, intermediere de produse și servicii pentru companii, reparații și adaptări ale scaunelor rulante.
Citește mai departe

Proiecte finalizate

Proiectul Abilitățile Contează și Economic are ca scop înființarea a 8 noi structuri de economie socială (SES),  ce vor furniza servicii pentru persoanele cu dizabilități, actualmente inexistente sau furnizate la standarde scăzute de calitate.

Proiectul este implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Shaw Trust din Marea Britanie și Asociația Club Sportiv Roțile Schimbării, Fundația pentru Copii Sfântul Sava de la Buzău,  Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț,  Asociația Județeană Ilfov Motivation a Sportului pentru Persoane cu Handicap, Asociația Club Sportiv Roțile Astrale
Citește mai departe

Fundaţia Motivation România a fost, începând din luna august 2012 până în august 2014, parteneră în cadrul proiectului „Experience and enjoy with all senses – creative gastronomy”, implementat cu sprijinul financiar al programului sectorial Grundtvig, prin programul „Învăţare pe tot parcursul vieţii” – parteneriate pentru învăţare. În cadrul proiectului participanții au învăţat să gătească după rețete regionale specifice ţării gazdă, au făcut schimburi de idei şi experienţe legate de implicarea persoanelor cu dizabilităţi în servicii de catering, restaurant sau în activităţi gastronomice.
Citește mai departe

Proiectul a avut drept obiectiv promovarea structurilor economiei sociale ca instrumente flexibile și durabile pentru dezvoltarea economică și crearea de locuri de muncă la nivel naţional pentru persoanele supuse riscului de excluziune socială.
Citește mai departe

Share this
Show Buttons
Hide Buttons