Pentru a oferi modele de incadrare integrata in munca pentru persoanele cu dizabilitati si pentru a genera venituri care sa sustina programele de suport oferite de Fundatie in beneficiul persoanelor cu dizabilitati am initiat si dezvoltat intreprinderea sociala Motivation SRL. Intreprinderea sociala are statut de unitate protejata – in cadrul acesteia peste 30% dintre angajati sunt persoane cu dizabilitati.

Motivation SRL a inceput cu producerea de fotolii rulante personalizate in anul 2001. Acesteia i s-au adaugat Centrul de Tehnologie Asistiva, sera Motivation, tipografia digitala motivation2print, serviciul de recrutare si integrare in munca a persoanelor cu dizabilitati si serviciul de adaptare auto pentru persoane cu dizabilitati.

In 2011, Fundatia Motivation Romania a dezvoltat o alta intreprindere sociala – Clinica de Recuperare Medicala Motivation. Clinica va ofera consultatii medicale de specialitate, kinetoterapie, electroterapie si termoterapie in regim ambulator. Programele individualizate de recuperare medicală sunt realizate de catre kinetoterapeuti profesionisti, sub indrumarea unor medici de specialitate, pentru o gama foarte larga de afectiuni ale copiilor si adultilor.

FMR este partener in cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”. Acesta este derulat de Fundatia „Alaturi de Voi” Romania in parteneriat cu Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap – MMSF, Fundatia Motivation România, DGASPC Iasi si Cooperativa Sociala ”Il Poliedro” Italia si co-finantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013. In cadrul proiectului, ADV Romania va extinde serviciile de formare prin cele 11 ateliere protejate din Iasi, Constanta si Tg. Mures la un numar de 284 de tineri cu dizabilitati, inclusiv cei infectati cu HIV, tineri care parasesc sistemul de protectie al copilului sau fac parte din alte grupuri vulnerabile. In paralel, va fi dezvoltata unitatea protejata Util Deco prin formarea personalului angajat, achizitie de echipamente și investitie in crerea unui spatiu de munca adaptat nevoilor persoanelor cu dizabilitati. In regiunea Bucuresti – Ilfov, va fi consolidata si dezvoltata unitatea protejata a Fundatiei Motivation.