Mă numesc Alin, am 32 de ani și în urmă cu 5 ani, după un accident prin cădere de la înălțime, nu am mai putut să merg și am ajuns să folosesc un scaun rulant. Momentele de după accident sunt greu de descris în cuvinte. Eram dezorientat din toate punctele de vedere și senzația de bază era aceea de neputință generală. Activități banale pe care înainte le făceam fără probleme, ca de exemplu trecerea unui prag, erau acum sarcini imposibil de făcut dintr-un scaun rulant.

După un timp, mi-am dat seama că viața merge înainte și că am nevoie de îndrumare din partea cuiva care a trecut printr-o experientă asemănătoare și putea să mă înțeleagă. Așa am intrat în contact cu Motivation și am participat la o tabără de recuperare activă. Pe lângă faptul că am învățat lucruri care mi-au redat independența de la instructori utilizatori de scaun rulant, ca și mine, am descoperit că nu sunt un caz singular. Am descoperit că scaunul rulant este doar un mijloc care ajută la deplasare și că, înainte de toate, trebuie să vedem omul care-l folosește. Așa am schimbat modul în care mă raportam la mine, am înțeles că trebuie să pun accent pe abilitățile mele și pe ceea ce reprezint ca om.

Ulterior mi s-a oferit șansa să fac parte din echipa Motivation Sibiu, pentru ca la rândul meu să îmi folosesc experiența pentru ca să vin în sprijinul celor care doresc să-și îmbunătățească viața și să fie independenți. Acum sunt instructor de viață independentă, iar pentru mine această activitate este mai mult decât un loc de muncă. Fac acest lucru din pasiune și din dorința de a transmite o stare de spirit.

Viața este ca mersul pe bicicletă – pentru a-ți menține echilibrul trebuie să mergi înainte și asta facem noi la Motivation. Promovăm abilitățile și oamenii să-și reia rolul activ în societate.

Share this