Istoric

Home / Istoric
Din 1995 și până în prezent, programele noastre au redat speranța într-o viață împlinită și libertatea de mișcare a peste 0 de copii si adulți cu dizabilitați din Romania.

Fundatia Motivation Romania a fost inregistrata legal pe 15 Februarie 1995. Organizatia a fost creata ca urmare a unui proiect al Federației Internaționale de Cruce Roșie și al Motivation Charitable Trust din Marea Britanie.

Programele Fundatiei Motivation includ:

  • Evaluarea si prescrierea de scaune rulante personalizate, adaptate nevoilor fiecarui utilizator in parte
  • Instruire pentru viata independenta a utilizatorilor de scaune rulante
  • Facilitarea angajarii persoanelor cu dizabilitati
  • IMPACT – servicii de tip familial pentru copii cu dizabilitati severe dezinstitutionalizati din Centrul de Plasament Nr. 4 Tancabesti
  • Sport adaptat si advocacy pentru drepturi si servicii pentru persoanele cu dizabilitati din Romania

Momente de referinta

1993 – Producţia de scaune rulante

1995 – Primul program din Romania care ofera instruire pentru viata independenta a utilizatorilor de scaune rulante

1997 – Centru de Recuperare Activă și Integrare Socială, Magurele, jud. Ilfov

1999 – Școală de şoferi adaptată

2001 – este infiintata SC Motivation SRL, unitate protejata a Fundatiei Motivation

2002 – demareaza programul IMPACT, care ofera servicii comunitare pentru copii cu dizabilități medii si severe din Centrul de Plasament Nr. 4 Tancabesti-Jud Ilfov. Programul este initiat in parteneriat cu Alianta IMPACT, formata din organizatii neguvernamentale din Statele Unite, Marea Britanie, Germania si Norvegia.

2003 – Tenis în scaun rulant in parteneriat cu Federatia Internationala de Tenis (ITF)

2004 – Tabăra de vară Motivation de la Văratec

2005 – Dezvoltare de servicii pentru persoane cu dizabilități din instituții

2006 – Centru de tehnologie asistivă

2007 – Servicii de facilitarea angajării persoanelor cu dizabilităţi

2008 –  Parteneriat cu Shaw Trust, Marea Britanie

2009 – 7 noi centre regionale adăugate celor trei existente, prin Fondul  Social European

2010 – Am împlinit 15 ani de activitate dedicată persoanelor cu dizabilități și vieții lor independente, an care a coincis cu ridicarea unui nou sediu al fundației, în localitatea Buda, județul Ilfov. Am construit, împreună cu Habitat România și cu sprijinul Fundației Vodafone, o casă pentru tineri cu dizabilități intelectuale aflați în grija noastră și pentru colegi cu dizabilități locomotorii de la Motivation. Am înființat două noi echipe regionale, pentru un total de 11 echipe in intreaga tara.

2011– Am deschis o a doua afacere sociala, Clinica de Recuperare Medicala Motivation. Am organizat, la TVR, a doua editie a Galei Persoanelor cu Dizabilitati impreuna cu ActiveWatch-Agentia de Monitorizare a Presei, sub inaltul patronaj al Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti. Am deschis un atelier de terapie ocupationala, in care tinerii cu dizabilitati recicleaza hartia si o transforma in felicitari, ambalaje si semne de carte originale.

2012 – Am lansat Harta și Marca Accesibilității, am organizat a 3-a ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități și am deschis a doua Unitate Protejată.

In ianuarie 2013 am aniversat 18 ani de programe pentru persoanele cu dizabilitati din Romania! De-a lungul anului am sarbatorit alaturi de beneficiarii nostri si de partenerii Mosaic (SUA), Shaw Trust (Marea Britanie) si Fundatia Vodafone Romania, carora le multumim ca ne sunt alaturi! În 2012, am organizat a treia ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități, dublată de o campanie de informare privind drepturile persoanelor cu dizabilități și abilitățile acestora. Am infiintat o clinică de recuperare medicală, unde oricine poate beneficia de serviciile noastre medicale de calitate.

Continuăm să facem eforturi pentru ca numărul persoanelor cu dizabilități angajate prin intermediul nostru să crească și să sprijinim cât mai multe persoane cu dizabilități locomotorii pentru a beneficia de scaune rulante și echipamentele personalizate și adaptate.

Ne dorim sa continuam sa promovam reusitele beneficiarilor nostri si sa crestem numarul persoanelor pe care le sustinem cu ajutorul echipelor noastre regionale de la Buda (Ilfov), Piatra Neamt, Iasi, Galati, Oradea, Targu. Mures, Brasov, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Turnu-Severin si Timisoara.

Visam sa construim un adevarat parteneriat cu comunitatile locale in care oferim servicii, astfel incat impreuna cu voi, cei care traiti in aceste comunitati, sa ne asiguram ca serviciile noastre continua pe termen lung. Cu ajutorul vostru, cei 27 de copii si tineri din casele Motivation vor continua sa aiba o viata implinita alaturi de noi. Cu ajutorul vostru, persoanele cu dizabilitati din comunitate vor primi serviciile de care au nevoie aproape de locul in care traiesc, invata sau muncesc.

Ne propunem o mai mare vizibilitate media, astfel ca promovarea initiativelor noastre si prezenta la cat mai multe evenimente sa protejeze si sa sustina persoanele cu dizabilitati, si sa prezinte abilitatile lor.

Vom creste prin forte proprii, vom dezvolta o retea regionala de servicii de mobilitate si viata independenta pentru persoanele cu dizabilitati din Romania, si vom invata sa ne autosustinem si sa sustinem beneficiarii nostri prin veniturile intreprinderilor sociale Motivation.