Testimoniale

Home / Testimoniale

Ancuța susține campania #PeBune?

Ancuta se află într-un scaun rulant de mai bine de 7 ani, în urma unui accident, când un zid vechi s-a prăbușit peste ea. Accidentul i-a rănit măduva spinării, i-a zdrobit pelvisul și i-a fracturat un picior. Timp de 2 ani a fost imobilizată la pat, însă de când s-a întâlnit cu Fundația Motivation România, a văzut câte lucruri poate face într-un scaun rulant. Încet-încet, Ancuța și-a descoperit pasiunea pentru sport. Eeste o persoană competitivă și participă la numeroase competiții pentru persoanele cu dizabilități. Anul trecut, ea a câștigat cursa de 21 de km pentru femei la Maratonul Raiffeisen Bank din București (14 – 15 octombrie 2017). Acum, Ancuța este intructor de viață independentă la Motivation și îi ajută pe noii utilizatori de scaune rulante să depășească barierele minții, să devină activi și independenți.

Tudor susține campania #PeBune?

Tudor este pasionat de sport. El a jucat rugby înainte de a deveni utilizator de scaun rulant și acum este pasionat de tenis. În plus, joacă baschet cu plăcere. Anul trecut a câștigat primul loc al cursei de 10 km la Raiffeisen Bank Bucharest Marathon. Tudor are permis de conducere pentru mai multe categorii de vehicule și conduce în prezent o mașină adaptată. Este o persoană activă, așa că face tot felul de lucruri: merge la cumpărături, la antrenamente la sala de gimnastică, iese cu prietenii. Adesea, el găsește locul de parcare pentru persoanele cu dizabilități ocupat. De fiecare dată când are ocazia explică șoferilor motivele pentru care este important să elibereze aceste locuri de parcare dedicate.

Marian susține campania #PeBune?

Marian este tatăl a doi băieți minunați și își petrece majoritatea timpului liber alături de ei și de soția lui. Îi duce pe copii la școală și la grădiniță, iar după amiază merg împreună în parc, ies la film sau se întâlnesc cu prietenii. Viața lui Marian a luat o turnură diferită când, într-o zi de vară, în 2012, a sărit într-un râu să se răcorească, fără să verifice adâncimea apei. În urma accidentului, a dobândit o leziune medulară în zona cervicală. De atunci, folosește un scaun rulant ca să se deplaseze. La început, nu avea perspectiva unei vieți independente, însă, cu sprijinul Motivation și-a reluat activitățile și rolurile obișnuite. Este pasionat de tenis de masă și participă la curse din cadrul maratoanelor organizate la nivel național. În prezent este instructor de viață independentă, îi ajută pe noii utilizatori de scaune rulante să își recapete încrederea în ei și le arată că viața este frumoasă și dintr-un scaun rulant.

Share this
Show Buttons
Hide Buttons