Fundația Motivation România este singura organizație din România care realizează evaluarea și prescrierea unui fotoliu rulant personalizat și care oferă instruire pentru viață independentă cu ajutorul unor instructori care sunt la rândul lor utilizatori de fotolii rulante. Programul de evaluare si prescriere de echipamente de mobilitate al Fundației Motivation România se bazează pe conceptul conform căruia scaunul rulant trebuie sa fie prescris astfel încât să răspundă nevoilor fizice și funcționale ale fiecărui utilizator în parte.Din 1995 și până în prezent, am redat libertate de mișcare și speranța într-o viață mai bună unui număr de peste 14500 de utilizatori de scaune rulante.

Specialiștii din echipele Motivation respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește evaluarea, prescrierea, furnizarea și adaptarea de scaune rulante. Ca urmare a etapei de evaluare a utilizatorului, se ține cont de mai multe aspecte, precum dimensiunile, diagnosticul, nevoile utilizatorului, scopul și mediul în care urmează a fi folosit scaunul rulant. Pentru o utilizare corectă și pentru a maximiza independența utilizatorului, scaunul rulant trebuie să fie însoțit de o pregătire adecvată a utilizatorului adult sau copil și a însoțitorului acestuia.

Lipsa adaptărilor speciale și a unor servicii profesionale de evaluare, prescriere și instruire poate însemna pentru utilizatori apariția efectelor secundare, inclusiv a deformărilor posturale permanente și a complicațiilor medicale grave.

O dată la cinci ani, Casa Națională de Asigurări de Sănătate poate deconta un scaun rulant. Este important ca acesta să fie personalizat și să vină în întâmpinarea nevoilor utilizatorului.
Pentru persoanele cu dizabilități locomotorii care au nevoie de scaune rulante pentru a se deplasa, dar nu îndeplinesc condițiile de eligibilitatea ale sistemului de asigurări de sănătate, nu dispun de mijloacele financiare pentru achiziționarea acestora sau care au nevoie de adaptări complexe ale echipamentelor de mobilitate, am creat Fondul Scaunelor Rulante. Donațiile de la persoanele fizice, cumulate aici, precum și parteneriatele cu Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Urmă și Fundația Agape ne ajută să oferim scaune rulante în regim de donație, ca urmare a unei evaluări și a realizării unei anchete sociale din care să reiasă că utilizatorul nu dispune de resursele necesare obținerii unui scaun rulant.