Case de tip familial

27 dintre cei 37 de copii dezinstitutionalizati de Fundatia Motivation Romania locuiesc in cinci case de tip familial. Acestea au fost construite cu ajutorul Aliantei IMPACT, al Habitat for Humanity Romania, al Fundatiei Vodafone Romania si al altor donatori.

Asistenta maternala profesionista

Plasarea copiilor cu dizabilitati in asistenta maternala profesionista a avut un impact pozitiv major asupra dezvoltarii biopsihosociale a copiilor. Acestia au inregistrat progrese evidente intr-un timp scurt in plan cognitiv, socio- afectiv si comportamental. Desi solicitanta, satisfactiile pe care le ofera aceasta profesie sunt extraordinare.

In urma Parteneriatului de colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ilfov, Fundatia Motivation Romania a identificat persoane dornice sa devina asistenti maternali profesionisti si sa ia in plasament copii cu dizabilitati. Acestea au fost instruite cu privire la modalitatile de ingrijire si interventie educativa in cazul copiilor cu nevoi speciale.

Copiii ingrijiti de asistenti maternali profesionisti continua sa primeasca servicii din partea specialistilor. Prin intermediul acestui program, sunt planificate saptamanal, tinandu-se cont de potentialul de dezvoltare si de nevoile fiecarui copil, activitati de consiliere psihologica, logopedie si activitati sportive. Ei beneficiaza de suportul personalului educativ in efectuarea temelor, depasind astfel anumite obstacole care apar in rezolvarea cerintelor scolare si participa, in perioada vacantelor, la tabere pentru copii si asistenti maternali.

Personalul specializat al Fundatiei Motivation Romania a elaborat si programe speciale de interventie pentru asistentii maternali si sedinte individuale de consiliere psihologica.