header elv

  • Lansarea raportului de cercetare ”Independent și activ în comunitate”, privind situația persoanelor cu leziuni medulare în România. Vineri, 30 iunie, Fundația Motivation România a lansat raportul de cercetare ”Independent și activ în comunitate”, în cadrul unui eveniment la care au participat partenerii din proiectul ”Parteneri pentru Servicii de Viață Independentă”, Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț, Asociația Club Sportiv Leii Timișoarei și Asociația Club Sportiv Fii Independent din Brașov, colaboratorii locali ai acestora, care activează în zona serviciilor pentru persoane cu dizabilități, reprezentanți ai Societății de Neurologie din România, ai Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, ai  Institutului Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), care de altfel au realizat cercetarea, precum și experți independenți în domeniul dizabilității. Raportul de cercetare poate fi consultat aici.
  • Lansarea proiectului ”Parteneri pentru Servicii de Viață Independentă” – Fundația Motivation România, în parteneriat cu Asociația Clubul Sportiv Supernova Neamț, Asociația Club Sportiv Leii Timișoarei și Asociația Club Sportiv Fii Independent din Brașov, anunță lansarea proiectului „Parteneri pentru Servicii de Viață Independentă”. Acesta are drept scop întărirea capacității organizațiilor inițiatoare de a furniza și promova servicii de intervenție timpurie adresate persoanelor cu leziuni medulare, bazate pe cunoașterea nevoilor reale ale acestora.  În acest moment, nu există statistici actualizate privind numărul total de persoane cu leziuni medulare din Româna sau numărul de persoane care dobândesc anual leziuni medulare. Din acest motiv, apar bariere în crearea și furnizarea de servicii eficiente dedicate persoanelor cu leziuni medulare care folosesc scaune rulante, astfel încât acestea să poată duce o viață independentă. Existența unor statistici relevante sprijină și formularea politicilor naționale și locale în domeniu fiind și una dintre recomandările raportului „Perspective internaționale asupra leziunilor medulare” (IPSCI), elaborat de Organizația Mondială a Sănătății în 2013. – Claudia Ungureanu, Manager de proiect. Mai multe

 

Proiectul „Parteneri pentru Servicii de Viață Independentă” se derulează în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2017 și este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeana extinsă. Valoarea totală a proiectului este de 272.590 CHF, dintre care 204.113,20 reprezintă sprijinul financiar oferit  prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, iar contribuția Fundației Motivation România este de 68.476,80 CHF.

Pentru mai multe detalii privind Programul de Cooperare Elvețiano-Român, accesați www.swiss-contribution.ro și http://www.swiss-contribution.ch/romania.

Conținutul acestui website nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Programului de Cooperare Elvețiano-Român. Întreaga responsabilitate pentru conținutul acestui material revine Fundației Motivation România.

footer elv