Caravana Mobilității s-a oprit la persoanele cu dizabilități locomotorii din Alba

  • 24 de utilizatori de scaune rulante din localități rurale ale județului Alba au primit scaune rulante, instrucțiuni pentru folosirea lor și recomandări medicale

Alba, 8 august 2014 – Caravana Mobilității, primul atelier mobil de scaune rulante din țară, s-a oprit săptămâna aceasta în localitatea Șugag din județul Alba. Proiectul este derulat de Fundația Motivation România cu sprijin financiar de la Fundația Vodafone România.  24 de persoane care utilizează scaune rulante au beneficiat de echipamente de mobilitate noi sau de reparații si adaptări ale celor vechi, astfel încât să corespundă n
evoilor pe care le au. Persoanele cu dizabilități, adulți și copii, au primit, de asemenea informații pentru utilizarea lor și au fost instruite cu privire la dobândirea unui stil de viață independent de echipa multidisciplinară care a însoțit Caravana.

Deplasarea în Alba a fost al treilea eveniment al Caravanei Mobilității de la începutul proiectului și a avut loc în perioada 4-6 august. Pe parcursul celor 3 zile, 24 de persoane  cu dizabilitati locomotorii din localitatile Bălcaciu, Săsciori, Șpring, Șugag, Răchita, Petrești și alte localități rurale din județ au primit informațiile și serviciile necesare pentru a dobandi un stil de viață independent. Beneficiarii, adulți și copii, au fost identificați de echipele noastre în timpul vizitelor pe teren. Fiecare dintre ei a lucrat cu echipa noastră de specialiști, formată din kinetoterapeut, asistent medical, instructor de viață independentă – utilizator de scaun rulant și specialist în adaptări și reparații ale scaunelor rulante.

”Sunt multe persoane care nu știu cum să depășească obstacolele asociate dizabilității lor, chiar dacă sunt de mulți ani în situația de a folosi scaune rulante. Ne-am bucurat să fim noi cei care le arată că se poate trăi independent, să le explicăm și să le demonstrăm legătura dintre un scaun rulant potrivit, dobândirea abilităților de a-l manevra și un program regulat de kinetoterapie. Toate acestea sunt ingredientele unui stil de viață independent,” a spus David Răulea, Instructor de viață independen
tă, Motivation Sibiu.

Primele deplasări ale Caravanei au avut loc între 24-27 iunie, în județele Neamț și Bacău, și 14-16 iulie, în județul Tulcea, iar până la sfârșitul anului, Caravana va ajunge și în județul Constanța. Aceste județe au fost selectate de către echipele regionale Motivation, pe baza vizitelor la domiciliul beneficiarilor, fiind dintre cele mai izolate și cu un număr mare de persoane cu dizabilități fizice.

Investiția Fundației Vodafone Romania în acest proiect desfășurat în anul 2014-2015 este de 38.000 de euro, iar valoarea proiectului se ridică la 60.200 de euro, diferența fiind acoperită de Fundația Motivation România.

Fundaţia Vodafone România susţine Fundaţia Motivation România de 13 ani pentru donarea de scaune rulante copiilor cu dizabilităţi din întreaga ţară şi pentru dezvoltarea oportunităţilor de terapie ocupaţională pentru tineri cu dizabilităţi severe dezinstituţionalizaţi în casele de tip familial Motivation.

***

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată in 1998. În cei 16 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 768 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate şi tinerilor cu dizabilităţi intelectuale sau locomotorii. Până în prezent, Fundaţia Vodafone a investit 17 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Share this