Caravana Mobilității a ajuns la persoanele cu dizabilități locomotorii din Bacău și Neamț

  • 25 de utilizatori de scaune rulante din localități rurale ale județelor Bacău și Neamț au primit scaune rulante, instrucțiuni pentru folosirea lor și recomandări medicale

Piatra Neamț, 27 iunie 2014 – Caravana Mobilității, primul atelier mobil de scaune rulante din tara, s-a oprit săptămâna aceasta în 2 localități rurale din județele Bacău și Neamț. Proiectul este derulat de Fundația Motivation România cu sprijin financiar de la Fundația Vodafone România. 25 de persoane care utilizează scaune rulante au beneficiat de echipamente de mobilitate noi sau de reparații si adaptări ale celor vechi, astfel încât să corespundă nevoilor pe care le au. Persoanele cu dizabilități, adulți și copii, au primit, de asemenea informații pentru utilizarea lor și au fost instruiti cu privire la dobândirea unui stil de viață independent, de la echipa multidisciplinară care a însoțit Caravana.

Prima deplasare a Caravanei Mobilității din acest an a avut loc în perioada 24-27 iunie. Astfel, Caravana s-a oprit mai întâi în localitatea Văratec, județul Neamț, unde echipa a oferit servicii pentru 15 de utilizatori de scaune rulante care locuiesc în împrejurimi. Pe 27 iunie, Caravana Mobilității s-a oprit în Răchitoasa, unde alte 10 persoane identificate de echipele noastre în timpul vizitelor pe teren, au primit informațiile și serviciile de care aveau nevoie pentru a trece peste obstacolele asociate dizabilității.

”Prin evenimenele Caravanei venim în sprijinul persoanelor cu dizabilități care au nevoie de echipamente de mobilitate și de îndrumare pentru a duce o viață independentă. Beneficiarii au fost selectați de echipele noastre regionale pe baza vizitelor de domiciliu și putem să spunem că prima acțiune a Caravanei s-a încheiat cu succes. S-au format patru grupuri de lucru și participanții au primit pe rând informații și instruire de la un asistent medical, de la un kinetoterapeut, un instructor de viață independentă, care este el însuși utilizator de scaun rulant și de la un specialist în adaptări ale echipamentelor de mobilitate. Astăzi ne vom întoarce la sediu și vom revenim cu forțe proaspete la Tulcea, în iulie, pentru a doua deplasare a Caravanei”, a spus Cristian Ispas, Director General al Fundației Motivation România.


Până la sfârșitul anului, caravana va ajunge și în județele Alba, Constanța și Tulcea. Aceste județe au fost selectate de către echipele regionale Motivation, pe baza vizitelor la domiciliul beneficiarilor, ca fiind dintre cele mai izolate și cu un număr mare de persoane cu dizabilități fizice.

Investiția Fundației Vodafone Romania in acest proiect desfasurat in anul 2014-2015 este de 38.000 de euro, iar valoarea proiectului se ridica la 60.200 de euro, diferenta fiind acoperita de Fundatia Motivation Romania.

Fundaţia Vodafone România susţine Fundaţia Motivation România de 13 ani pentru donarea de scaune rulante copiilor cu dizabilităţi din întreaga ţară şi pentru dezvoltarea oportunităţilor de terapie ocupaţională pentru tineri cu dizabilităţi severe dezinstituţionalizaţi în casele de tip familial Motivation.

***

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată in 1998. În cei 16 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat peste 768 de programe în beneficiul copiilor, bătrânilor, persoanelor defavorizate şi tinerilor cu dizabilităţi intelectuale sau locomotorii. Până în prezent, Fundaţia Vodafone a investit 17 milioane Euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundaţiei se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

 

Mai multe fotografii

 

Share this