Scop: Îmbunătățirea mobilității personale, încrederii în forțele proprii și oportunităților de a-și demonstra abilitățile a peste 120 de români cu dizabilități, în special provenind din zone rurale izolate.
Obiective:

  1. Crearea Caravanei Mobilității, o inițiativă-pilot inovatoare în România, prin intermediul căreia vom oferi echipamente de mobilitate personalizate, adaptări și reparatii, împreună cu instruire pentru viață independentă, pentru 80 de persoane cu dizabilități din localități izolate din Romania.
  2. Îmbunătățirea încrederii în sine a persoanelor cu dizabilități și demonstrarea abilităților lor prin evenimente sportive care vor implica 15 persoane cu dizabilități, sprijinite de 30 de voluntari fără dizabilități (angajați Motivation și Vodafone).
  3. Activități Gentle Teaching pentru îmbunătățirea calității vieții a 27 de copii și adulti cu dizabilități medii și severe dezinstituționalizați de Motivation.

Beneficiarii proiectului sunt:

– copii, tineri și adulți cu dizabilități fizice din localități rurale/izolate, în special Neamț, Tulcea, Alba și Constanța. Aceștia vor beneficia de echipamente de mobilitate corespunzătoare, personalizate, respectiv adaptări/reparații după caz, împreună cu instruirea pentru viata independenta, precum și participarea la demonstrații sportive împreună cu persoane fără dizabilități. Aceste persoane vor fi selectate în primul rând pe baza domiciliului într-o localitate rurală izolată, care nu permit accesul la un echipament de mobilitate corespunzător, sau la un serviciu de reparații/adaptări ale echipamentului de mobilitate.

–  copii și tineri cu dizabilități dezinstitutionalizați de Motivation, care locuiesc în casele de tip familial din județul Ilfov. Aceștia vor participa la activități „Gentle Teaching” împreună cu specialiștii Motivation care lucrează cu ei.

Share this