Evenimentele sportive în scaun rulant sunt un prilej de celebrare a mobilitatii, a performantei și a fair-play-ului, în toate formele lor. Organizăm evenimente sportive și participăm la competiții pentru a demonstra abilitățile persoanelor cu dizabilități. Sportivii utilizatori de scaun rulant practică baschet, tenis de câmp, atletism, tir cu arcul și înot.

Baschet în scaun rulant. Echipa de baschet în scaun rulant Motivation este membră a Federației Române de Baschet din 2002. Sportivii noștri participă la numeroase competiții și demonstrații sportive. Eve Evenimentele demonstrative sunt organizate alături de membri fără dizabilități ai comunității, pentru a le demonstra acestora că limitele pot fi depășite și că abilitățile contează. De asemenea, alături de noi sunt și voluntari din partea organizațiilor partenere, dornici să testeze un alt tip de baschet și manevre de joc, precum dribling și aruncarea la panou, dintr-un scaun rulant.

aprilie2015_baschet_scaun_rulant_fotoSorinPetculescu2rrrrr

Tenis de câmp în scaun rulant. În anul 2009, am organizat un turneu internaţional de tenis de câmp în scaun rulant, “Motivation Romania Open2009″, cu puncte ITF. În 2015, am organizat o tabără sportivă de tenis de câmp în scaun rulant, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, la București și al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, prin programul Sports United. Cu această ocazie, Paul Walker, antrenorul șef al Echipei Naționale Feminine de Tenis în Scaun Rulant a SUA și Karin Korb, dublă campioană paralimpică, au condus antrenamente de tenis de câmp în scaun rulant pentru tineri utilizatori de scaune rulante.

Tenis de câmp în scaun rulant, la tabăra organizată în luna octombrie, alături de Ambasada Statelor Unite ale Americii în Româniarrrrrrrrrrrrrrr

 

Înot. Deși se folosesc doar de forța brațelor pentru a înainta pe culoarele de înot, sportivii noștri au participat de-a lungul timpului la Maratonul de 24 de Ore de Înot, de la Brașov, și au făcut o tradiție din organizarea Evenimentului Anual de Înot Motivation-Vodafone, la care iau parte echipe mixte, formate din persoane cu dizabilități locomotorii, voluntari Vodafone și tineri cu dizabilități intelectuale.

5. În 2015 2 echipe formate din reprezentanți DB Schenker și utilizatori de scaune rulante au înotat la Swimathon pentru transporrrr

Sportivii Motivation practică și tir cu arcul, atletism, aruncarea greutății, tenis de masă și bocce, discipline în care inițiem și alți utilizatori de scaune rulante în timpul programelor noastre de recuperare activă.
13323446_1098889613486440_7940725049413132406_o

Din istoria sportului la Motivation:

  • În 2007, echipa Depășește-ți limitele!, formată din sportivi cu dizabilități fizice, sportivi cu dizabilități intelectuale și gimnaști profesioniști de la Art Gym Performance, antrenați de Mariana Mezei, au demonstrat că sportul nu are limite. La fel și ceilalți sportivi talentați ai Motivation.