Descrierea proiectului
Acces la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante din România
Scopul proiectului este de a îmbunătăți stărea de sănătate, de a dezvolta abilitățile de viață independentă și de a creşte participărea la viaţa socială a 144 utilizatori de scaun rulant, copii și adulți prin dezvoltarea a trei servicii noi pentru utilizatorii de scaun rulant: transport asistat și accesibilizare, îngrijire la domiciliu și grup de suport. De asemenea, își propune să informeze 500 de persoane din comunitate, fără dizabilități, printre care elevi, părinți, cadre didactice, cu privire la drepturile și abilitățile copiilor și adulților cu dizabilități locomotorii.
Obiectivele proiectului sunt:
- Facilitarea accesului a 80 de copii și adulți utilizatorii de scaune rulante din București și județul Ilfov la educație publică și alte servicii disponibile în comunitate printr-un model-pilot de serviciu de transport asistat și de accesibizare care să diminueze izolarea la domiciliu datorată lipsei accesibilității spațiilor publice, inclusiv școli, servicii de sănătate și alte servicii de sprijin.
- Îmbunătățirea sănătății și dezvoltarea abilităților de trai independent a 144 de copii și adulți în scaune rulante din București și județul Ilfov printr-un serviciu unic, sustenabil, de îngrijiri la domiciliu și grup suport.
- Conștientizarea a 180 de elevi fără dizabilități, părinți, cadre didactice și alte persoane din comunități privind abilitățile copiilor și adulților cu dizabilități locomotorii
- Dezvoltarea capacității de strângere de fonduri din comunitate prin organizarea a două campanii de strângere de fonduri pentru susținerea serviciului de transport asistat pentru persoanele în scaun rulant din București-Ilfov
- Creșterea vizibilității Solicitantului și Partenerului prin informarea a 500 de persoane din comunitate cu ajutorul materialelor și acțiunilor de promovare realizate pe întreaga durată a proiectului.
În acest scop, se vor organiza demonstrații de sport în scaun rulant, tabere pentru copii cu și fără dizabilități, seminare și alte acțiuni informative. Acţiunile de promovare beneficiază de experiența specifică a partenerului, Fundaţia Special Olympics România, prin desfăşurarea în şcoli a seminarelor Participă! prin care elevii învață să accepte și să prețuiască diferențele dar și calitățile fiecărei persoane și sunt încurajați să se implice în proiecte de voluntariat.
În cadrul proiectului, Fundația Motivation România va mai colabora cu școli, instituții, companii și membri ai comunităților, în efortul de a încuraja și sprijini integrarea socială a utilizatorilor de scaun rulant, adulți sau copii.
Sprijinul financiar oferit prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România este de până la 245.136,32 eur, contribuția Fundației Motivation România fiind de 47.424 eur.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.ro
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.