Schimbăm vieți prin servicii specializate de îngrijire la domiciliu și grup suport

Schimbăm vieți prin servicii specializate de îngrijire la domiciliu și grup suport

header_norv

Începând cu luna februarie, o nouă serie de 12 utilizatori de scaune rulante participă la activitatea de grup suport, derulată în cadrul proiectului Acces la Educație, Servicii şi Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante. Aceștia au ocazia să relaționeze cu persoane aflate în situații similare, împărtășesc din experiențele lor și adesea găsesc soluții la problemele pe care le întâmpină. Un rol important îl are instructorul de viață independentă, care este el însuși utilizator de scaun rulant și care reprezintă un model de succes. Discuțiile sunt completate de sesiuni de instruire pentru viață independentă. Participanții sunt împărțiți în două grupuri și iau parte la întâlniri timp de șapte săptămâni.

febrSuntem o familie de aproape 10 ani și amândurora ne place să ne facem prieteni noi. De aceea, am fost încântați de ideea de a participa la întâlnirile de grup suport. Avem și posibilitatea de a învăța lucruri noi, inclusiv tehnici de manevrare a scaunului rulant. Sperăm ca la finalul programului să ne îmbogățim cu încă șase amici, colegii noștri de la grupul suport, iar mediul exterior să ne pună din ce în ce mai puține probleme de deplasare. (Mihaela și Filip, utilizatori de scaun rulant care participă la activitatea de grup suport)

Tot în februarie, opt persoane au început să primească servicii de îngrijire la domiciliu de la echipa noastră multidisciplinară, care include un asistent medical, un asistent social, un kinetoterapeut și un instructor de viață independentă. Aceștia fac evaluări ale stării de sănătate și ale abilităților utilizatorilor de scaune rulante pe care îi vizitează și fac recomandări pentru îmbunătățirea acestora. Pentru a se asigura că indicațiile lor sunt respectate, lucrează direct cu beneficiarii și le propun și alte tipuri de servicii, potrivite nevoilor lor.

Până în prezent, 95 de utilizatori de scaune rulante au participat la întâlnirile de grup suport, iar alte 64 de persoane au primit servicii specializate de îngrijire la domiciliu, în cadrul proiectului Acces la Educație, Servicii şi Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Prin intermediul aceluiași proiect, oferim servicii de transport asistat pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, organizăm demonstrații sportive și tabere pentru elevi cu și fără dizabilități și profesorii lor. Alături de partenerii de la Special Olympics România, derulăm  Programul ”Participă!”, seminare și dezbateri pe tema incluziunii școlare a elevilor cu dizabilități.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Iuliana Eftimie, Asistent social, tel.: 078.176.179, e-mail: i.eftimie@motivation.ro.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org şi www.fondong.fdsc.ro.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor săi și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 14.500 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Fundația Special Olympics din România a fost înființată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mișcării sportive internaționale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale șansa de a-și descoperi și dezvolta potențialul și calitățile sportive prin intermediul programelor de pregătire și al evenimentelor competiționale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei și ai comunității din care fac parte. Special Olympics constituie o experiență care insuflă energie, sănătate, încredere în sine și bucuria de a trăi.

footer_norv

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button