Pe 29 septembrie, a avut loc la Sinaia întâlnirea finală de promovare din cadrul proiectului ”Gentle Teaching în România”. Au participat 61 de reprezentanți ai unor ONG-uri sau instituții de stat din țară, care furnizează servicii pentru persoane cu dizabilități.
Agenda zilei a cuprins prezentarea proiectului și a metodei gentle teaching, cunoscută și drept ”cultura blândeții”. Totodată, au fost împărtășite experiențele de lucru prin aplicarea acestei metode de către cele cinci organizații participante în proiect: Integra – Asociația Persoanelor cu Dizabilități Mentale Arad, Asociația Sindrom Down Bacău, Asociația Langdon Down Oltenia Centrul Educational Teodora Băilești, Organizația Trebuie Fetești și Asociația Down Oradea Romania.
Proiectul ”Gentle Teaching în România” este implementat de Fundația Motivation România, în parteneriat cu Special Olympics Romania, în perioada iulie 2014 – septembrie 2015. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Gentle teaching este o metodă a psihologiei interdependenței, conform căreia fiecare ființă umană are nevoie să trăiască în legătură cu alte persoane într-o relație de egalitate și reciprocitate, ca parte integranta a comunitații. Persoanele care necesita sprijinul unui asistent/terapeut au nevoie să experimenteze sentimentul de parteneriat cu îngrijitorii lor, dincolo de o relație formală, profesională.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.