Skip to content

Metoda gentle teaching, aplicată cu success de Asociaţia Integra din Arad

 

În perioada  iulie 2014 – iunie 2015, Integra – Asociația Persoanelor cu Dizabilități Mentale participă la proiectul “Gentle Teaching în România”, implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Fundația Special Olympics din România.

În cadrul proiectului se urmărește dezvoltarea de servicii pentru persoanele cu dizabilități mentale și asociate utilizând metoda gentle teaching, o “cultură a blândeții” care caută să ofere partenerului beneficiar al terapiei iubire necondiționată, un mediu în care acesta să se simtă în siguranță, să îl integreze cu succes în societate, să îl facă să se simtă în Siguranță, Iubit, Iubitor și Implicat.

Beneficiari/parteneri în implementarea  proiectului sunt cinci asociaţii din ţară, printre care se află şi Integra- Asociaţia Persoanelor cu Dizabilităţi Mentale Arad.

Din partea Asociaţiei Integra au fost delegate Voștinar Andrada, psiholog, și Iercoșan Silvia, psihopedagog care, după participarea la training-ul teoretic al proiectului, implementează principiile Gentle Teaching în munca desfășurată împreună cu persoanele cu dizabilități. Rezultatele obținute demonstrează că blândețea este ceva natural ființei umane, fără de care nu am putea relaționa corect cu cei din jurul nostru. Persoanele cu dizabilităţi mentale, beneficiarii ai Asociației, au nevoie de o abordare blândă şi plină de iubire pentru ca pe baza încrederii dobândite să poată construi un drum lin în munca de recuperare, alături de terapeuții lor.

Proiectul continuă, iar în luna mai 2015 Integra – Asociația Persoanelor cu Dizabilități Mentale va organiza la sediul din Arad, str. Liviu Rebreanu nr.72A, Ziua Porților Deschise, dedicată metodei Gentle Teaching, la care oricine poate participa și de unde se pot afla mai multe detalii despre rezultatele de până acum ale proiectului.

Activitățile au loc în cadrul proiectului ”Gentle Teaching în România”, implementat de Fundația Motivation România, în parteneriat cu Fundația Special Olympics, în perioada iulie 2014 – iunie 2015. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org

și www.fondong.fdsc.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014

Call Now Button