Seminar de prezentare a metodei Gentle Teaching

Fundația Motivation România în parteneriat cu Fundația Special Olympics din România au organizat pe 25 februarie, în București, un seminar de prezentare a metodei ”Gentle Teaching”.

La seminar au participat peste 20 de părinți, profesori și voluntari care au fost informați despre metoda ”Gentle Teaching” sau ”Cultura Blandeții” și principiile care care stau la baza acesteia: nonviolența, valorizarea, acceptare necondiționată și oferirea sentimentului de siguranță.

Au avut loc discuții pe marginea unor cazuri concrete, prezentate de părinți, iar specialiștii prezenți au făcut recomandări și au găsit soluții pentru fiecare, prin aplicarea metodei gentle teaching. De asemenea, ca studiu de caz, a fost prezentată evoluția lui Laurențiu, unul dintre tinerii cu dizabilități intelectuale dezinstituționalizați de Fundația Motivation România în cadrul programului IMPACT.

Seminarul a avut loc în cadrul proiectului ”Gentle Teaching în România”, implementat de Fundația Motivation România, în parteneriat cu Fundația Special Olympics, în perioada iulie 2014 – iunie 2015. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Gentle teaching este o metodă a psihologiei interdependenței, conform căreia fiecare ființă umană are nevoie să trăiască în legătură cu alte persoane într-o relație de egalitate și reciprocitate, ca parte integranta a comunitații. Persoanele care necesita sprijinul unui  asistent/terapeut au nevoie să experimenteze sentimentul de parteneriat cu îngrijitorii lor, dincolo de o relație formală, profesională.

Specialiștii Fundației Motivation România aplică principiile gentle teaching în lucrul cu tinerii cu dizabilități intelectuale din programul Impact, începând cu luna ianuarie 2013, prin organizarea a diferite activități – ieșiri de grup în parc, la film. Acestea îmbunătățesc calitatea vieții și încrederea în forțele proprii ale participanților, le dezvoltă abilitățile sociale și ocupaționale și întăresc relațiile cu personalul de îngrijire din casele de tip familial și cu specialiștii cu care lucrează în Centrul de zi Motivation

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Call Now Button