2021

Home / 2021

Calendar Motivation 2021

În calendarul proiectelor prezentate mai jos sunt anunțate activități de instruire pentru viață independentă, participare la evenimentele sportive naționale, caravane de mobilitate și sănătate, evenimente regionale de training pe advocacy. Pentru că prețuim sănătatea beneficiarilor și angajaților noștri, am planificat reluarea treptată a ritmului de donații de scaune rulante și a vizitelor la domiciliu. Sperăm ca pe parcursul anului să revenim și la activitățile ce țin de organizarea de seminare, cursuri sau stagii de recuperare activă, păstrând în același timp rigurozitatea în implementarea regulilor de protecție a sănătății.

Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant

Abilitățile contează!

Persoanele cu dizabilități pot fi active și independente în comunitate, într-un mediu accesibil – atât la nivel arhitectural, cât și la nivel atitudinal și informațional.

O comunitate incluzivă funcționează mai bine în diversitate, reunind abilitățile și competențele fiecărui membru al comunității.

Anul acesta am lansat proiectul „Advocacy pentru accesul în comunitate al utilizatorilor de scaun rulant” implementat de Fundația Motivation România în parteneriat cu Asociația Segoia, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Proiectul are drept scop sprijinirea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități prin îmbunătățirea mobilității și sănătății utilizatorilor de scaune rulante. În cadrul proiectului, sprijinim persoanele cu dizabilități în promovarea drepturilor și abilităților lor și pentru acțiuni de advocacy pe plan local și național. Ne dorim să ajungem în cât mai multe zone din țară, pentru ca utilizatorii de scaune rulante să deprindă abilitățile ce țin de incluziunea socială.

***

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene.

Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Incluziune prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale din șase țări europene

Copiii cu dizabilități intelectuale își vor îmbunătăți abilitățile cognitive, sociale și motorii prin participarea la activități sportive și jocuri de echipă alături de tinerii fără dizabilități, în cadrul unui proiect European de trei ani, coordonat de Fundația Motivation.

Din luna ianuarie 2021, lucrăm alături de organizațiile Special Olympics din România, Islanda, Slovacia, Lituania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, de SO Europe Eurasia Foundation și de Universitatea din Poznan, la facilitarea incluziunii copiilor și tinerilor cu dizabilități intelectuale în comunitate cu ajutorul activităților sportive unificate, la care participă împreună cu tineri fără dizabilități, și la redarea încrederii membrilor familiilor în abilitățile tinerilor cu dizabilități.

“Incluziunea prin sport pentru copiii cu dizabilități intelectuale” beneficiază de o subvenție de 1.195.000 Euro venită din partea Islandei, Liechtenstein și a Norvegiei prin fondurile EEA și Norway Grants Fund for Regional Cooperation. Scopul proiectului este sprijinirea copiilor cu dizabilități intelectuale și susținerea incluziunii lor sociale, prin încurajarea antrenamentelor sportive și participării la jocuri sportive împreună cu copii fără dizabilități.

Despre EEA și Norway Grants

Fondurile EEA și Norway Grants reprezintă contribuția Islandei, Liechtenstein și a Norvegiei pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă.

Principalele obiective sunt: reducerea inegalităților economice și sociale din Europa, precum și întărirea relațiilor bilaterale dintre țările donatoare și 15 țări membre UE din Europa Centrală, Europa de Sud și zona Baltică. Cele trei țări donatoare colaborează îndeaproape cu Uniunea Europeană prin Acordul cu Spațiul Economic European (SEE). Țările donatoare au oferit 3.3 miliarde de Euro prin subvenții consecutive între 1994 și 2014.

Pentru perioada 2014 – 2021, fondurile EEA și Norway Grants au o valoare 2.8 miliarde de Euro.

#TeamMotivation susține viața activă și independentă a persoanelor utilizatoare de scaune rulante

#TeamMotivation este o comunitate de peste 250 de persoane! Credem în cauza pe care o susținem și participăm cu pasiune la evenimentele sportive din țară. Chiar dacă contextul pandemiei a făcut ca în anul 2020 majoritatea evenimentelor sportive să fie anulate, am reușit să găsim modalități de a participa, în premieră, la cel mai mare eveniment sportiv de alergare virtuală din România, Raiffeisen Bucharest Marathon.

Ne dorim ca anul acesta să fim mai activi și să prezentăm cauza Motivation la  cât mai multe evenimente sportive care se organizează pe plan național.

Pe parcursul acestui an vă ținem la curent cu evenimentele care se vor organiza și pentru care vom analiza cu atenție dacă participarea #TeamMotivation oferă condiții sigure de protecție a sănătății.

Dacă și tu vrei să faci parte din cea mai entuziastă echipă sportivă, completează formularul de aici, scrie-ne la comunicare@motivation.ro sau accesează pagina de Galantom a Fundației Motivation România!

Hai și tu în #TeamMotivation și alergăm sau biciclim împreună în tricoul portocaliu!

Calendarul evenimentelor:

Wizz Air Cluj-Napoca – 10 – 11 aprilie 2021 – ediție aniversară fizică (a 10-a ediție a evenimentului)

Semimaratonul Galați

Bikeathon Țara Făgărașului

Semimaratonul Bucuriei

Maratonul Internațional Raiffeisen Bank București – 9 – 10 octombrie 2021

IMPACT pentru tinerii cu dizabilități

Activitățile organizate pentru tinerii din programul IMPACT au fost adaptate pe perioada pandemiei de coronavirus pentru a proteja sănătatea acestora, dar și a personalului care îi îngrijește.

Și anul acesta îi vom implica pe tinerii noștri în activități ce țin de consolidarea deprinderilor de autonomie personală, grădinărit, croitorie, bricolaj, pictură, crearea de obiecte decorative sau realizarea unor piese de mobilier în atelierul de tâmplărie. Pentru toate activitățile aplicăm măsurile stricte de protecție a sănătății și păstrăm grupuri mici de lucru.

Pe lângă obiectivul nostru de a le proteja sănătatea, ne dorim să contribuim la creșterea calității vieții acestora prin continuarea activităților ce aduc îmbunătățiri în plan cognitiv, socio-afectiv și comportamental.

În fiecare zi în programul de după-amiazăActivități de grup la Centrul de Zi: activități sportive, confecționăm mărțișoare, ornamente de Paște sau Crăciun, obiecte decorative pentru casă și grădină, activități de gătit, psihodramă.
În fiecare zi Atelierul de tâmplărie: confecționăm obiecte din paleți sau recondiționăm mobilier; Atelierul de croitorie: confecționăm măști de protecție, modificăm obiecte vestimentare.

#PeBune?

În cei 3 ani de implementare, mesajul campaniei #PeBune? pentru eliberarea locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități și ocupate abuziv a ajuns în peste 830 de locuri de parcare dedicate, din 127 de orașe din România.

Pe drumurile din țară circulă peste 7800* de autovehicule adaptate pentru șoferii și pasagerii cu dizabilități.

#PeBune? este o campanie de conștientizare a importanței eliberării locurilor de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități și ocupate abuziv. Ne dorim ca, în timp, mesajul campaniei să fie prezent în cât mai multe locuri de parcare din cadrul magazinelor, centrelor comerciale, parcărilor publice și nu numai, iar șoferii fără dizabilități să elibereze locurile de parcare care nu le sunt dedicate și să-i încurajeze și pe alții să le urmeze exemplul.

Dacă vrei și tu să ne susții în promovarea mesajului campaniei, iată cum ne poți susține:

  • Eliberează și tu locurile de parcare dedicate persoanelor cu dizabilități dacă nu ai la rândul tău o dizabilitate, și dă vestea mai departe prietenilor și cunoscuților;
  • Lipește pe mașina ta sticker-ul campaniei #PeBune? – îl găsești aici pe cel pentru persoanele cu dizabilități, iar aici pe cel pentru persoanele fără dizabilități;
  • Distribuie pliantul #PeBune? în care sunt prezentate motivele pentru care locurile de parcare dedicate trebuie să fie libere.

Tot ce trebuie să faci este să ne scrii la comunicare@motivation.ro, iar noi te vom contacta pentru a-ți oferi sticker-ul sau pliantele campaniei #PeBune?.

*Cifra este oferită de Registrul Auto Român pentru intervalul ianuarie 2012 – iunie 2020.

Campania de donații prin SMS ACTIV 8844

Un scaun rulant poate fi comparat cu o pereche de pantofi care trebuie să fie potrivită persoanei și contextului în care aceasta o poartă.

Anual, în România, mii de persoane cu dizabilități motorii primesc scaune rulante nepotrivite lor care pot cauza durere. De cele mai multe ori, acestea reprezintă un pericol pentru sănătatea utilizatorilor.

Peste 25 800 de persoane cu dizabilități se bucură astăzi de o viață mai liberă și independentă cu ajutorul donațiilor de scaune rulante adaptate și al serviciilor de recuperare activă oferite de Fundația Motivation în peste 25 de ani de servicii dedicate.

În septembrie 2019 am lansat campania de donații prin SMS, pentru a aduce alături de Motivation cât mai mulți susținători ai dreptului tuturor copiilor și adulților, indiferent de dizabilitate, pentru a avea o viață activă și împlinită cu ajutorul unui scaun rulant pe măsură.

Sunt pantofi care te duc departe. La fel și scaune rulante!

Cu fiecare 50 de SMS trimise schimbăm în bine, împreună, viața unei persoane cu dizabilități locomotorii.

Alătura-te inițiativei noastre: trimite textul ACTIV la 8844 și contribui cu 2 euro lunar pentru a reda mobilitatea persoanelor cu dizabilități prin scaune rulante adaptate nevoilor lor.  

Cu cât mai multe SMS recurente, cu atât mai multe vieți schimbate în bine!

Share this
Call Now Button
Show Buttons
Hide Buttons