START for equal opportunity for people with disabilities in the world of work

Home / Employment for vulnerable groups / START for equal opportunity for people with disabilities in the world of work

 

Titlul proiectuluiSTART pentru egalitatea de sanse a persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii

Numar identificare proiect: ID 2322, Contract nr.POSDRU/15/ 6.2/S/2

Axa prioritara 6. Promovarea incluziunii sociale

Domeniul major de interventie 6.2 Imbunatatirea accesului si participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii

Finantator: Fondul Social European – Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Investeste in oameni!

Organizatia beneficiara: Fundatia Motivation Romania

Parteneri: Shaw Trust si Societatea Academica din Romania

Obiectiv general: Facilitarea accesului persoanelor cu dizabilitati pe piata muncii prin intermediul unui parteneriat trans-national care sa creeze o retea de 3 Centre Regionale de Incluziune Sociala si Angajare a persoanelor cu dizabilitati in Regiunile Nord-Vest, Nord-Est si Sud-Vest. Programul isi propune sa creeze servicii de calitate in domeniul motivarii, consilierii, medierii, accesibilizarii si asistarii post-angajare a 1.400 de persoane cu dizabilitati pe piata muncii.

Activitati (selectie):

–         realizarea unei cercetari sociologice pentru a identifica motivatiile si piedicile in calea angajarii persoanelor cu dizabilitati si a elabora propuneri de modificari ale politicilor in domeniu (in parteneriat cu Societatea Academica din Romania)

–         crearea unei retele de 3 Centre Regionale de Incluziune Sociala si Angajare in Regiunile Nord-Est (judetul Neamt), Nord-Vest (judetul Bihor) si Sud-Vest (judetul Mehedinti)

–         furnizarea de servicii de consiliere si mediere a angajarii pentru 1.400 de persoane cu dizabilitati in colaborare cu Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) si Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) din judetele tinta

–         servicii de informare, mediere, recrutare de personal cu dizabilitati si servicii post-angajare pentru peste 300 de angajatori

–         schimb de experienta cu Shaw Trust (organizatie britanica specializata in plasarea persoanelor dezavantajate pe piata muncii)

In cadrul proiectului, Motivation si Societatea Academica din Romania (SAR) au lansat StudiulAccesul la piata muncii redus pentru persoanele cu dizabilitati, care prezinta situatia din tara noastra referitor la aceasta categorie de persoane. De asemenea,  expertii SAR impreuna cu colaboratorii Motivation au realizat Raportul Diagnostic: EXCLUS DE PE PIAŢA MUNCII. Piedici în ocuparea persoanelor cu dizabilităţi în România.

Vezi film aici.

Persoana de contact: Gabi Comanescu, manager proiect, g.comanescu@motivation.ro/en.

Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.

Call Now Button