Inot

Home » Inot

Fundația Motivation România a organizat miercuri, 19 iulie, evenimentul de înot ”Abilitățile Contează”. Acesta a fost găzduit de bazinul de înot al Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua” și a adus împreună persoane cu și fără dizabilități, pentru a promova abilitatea și beneficiile sportului.

Au intrat în competiție cinci echipe de înotători, fiecare formată din voluntari ai Fundației Vodafone România și doi angajați Motivation, dintre care o persoană fără dizabilități și un utilizator de scaun rulant. Echipelor li s-au alăturat câte doi înotători cu dizabilități intelectuale, sportivi ai Fundației Special Olympics din România. Formarea de echipe mixte de înotători cu și fără dizabilități este un argument pentru promovarea egalității de șanse și a abilităților persoanelor cu dizabilități.

”Pe lângă beneficiile pe care le aduce pentru sănătate, sportul este, din punctul nostru de vedere, o modalitate eficientă de incluziune a persoanelor cu dizabilități și de depășire a obstacolelor asociate dizabilității. E o bucurie pentru noi că am avut parte, pentru al șaptelea an, de implicarea voluntarilor Vodafone. Totodată, ne bucurăm de sprijinul Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua”, care ne-a găzduit într-un spațiu prietenos utilizatorilor de scaune rulante, ceea ce a permis accesul la bazin pentru toți participanții la evenimentul nostru de înot.”, a declarat Viorel Mocanu, Coordonator activități sportive pentru persoane cu dizabilități.

Evenimentul nu este la prima ediție. Șase competiții similare au fost organizate în anii anteriori, cu sprijinul Fundației Vodafone România și al voluntarilor care s-au alăturat inițiativei Fundației Motivation România.

Call Now Button