Echipamente de mobilitate

Home » Programe si proiecte » Echipamente de mobilitate

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Fundația Motivation România este singura organizație din România care realizează evaluarea și prescrierea unui fotoliu rulant personalizat și care oferă instruire pentru viață independentă cu ajutorul unor instructori care sunt la rândul lor utilizatori de fotolii rulante.

La Motivation, avem convingerea că scaunul rulant trebuie să fie prescris astfel încât să răspundă nevoilor fizice și funcționale ale fiecărui utilizator în parte.

Specialiștii din echipele Motivation respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății în ceea ce privește evaluarea, prescrierea, furnizarea și adaptarea de scaune rulante. În etapa de evaluare a utilizatorului, ei țin cont de dimensiunile, diagnosticul, nevoile utilizatorului, scopul și mediul în care urmează a fi folosit scaunul rulant.

Pentru o utilizare corectă și pentru a maximiza independența utilizatorului, scaunul rulant trebuie să fie însoțit de o pregătire adecvată a utilizatorului adult sau copil și a însoțitorului acestuia.

Un scaun rulant furnizat fără evaluare și adaptare la nevoile utilizatorului, și fără instruirea pentru utilizare și trai independent, poate determina apariția efectelor secundare, inclusiv a deformărilor posturale permanente și a complicațiilor medicale grave.

Este dreptul fiecărui utilizator să aleagă un scaunul rulant personalizat, potrivit nevoilor sale de mobilitate și poziționare.

O dată la cinci ani Casa Națională de Asigurări de Sănătate poate deconta un scaun rulant.

Pentru persoanele cu dizabilități locomotorii care au nevoie de scaune rulante pentru a se deplasa, dar nu îndeplinesc condițiile de eligibilitate ale sistemului de asigurări de sănătate, nu dispun de mijloacele financiare pentru achiziționarea acestora sau care au nevoie de adaptări complexe ale echipamentelor de mobilitate, am creat Fondul Scaunelor Rulante. Donațiile de la persoanele fizice, sponsorizările companiilor și parteneriatele cu Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Urmă și cu Fundația Agape ne ajută să oferim acestor persoane scaune rulante în regim de donație. Donarea unui echipament prin Fondul Scaunelor rulante se realizează pe baza unei evaluări și a unei anchete sociale din care să reiasă că utilizatorul nu dispune de resursele necesare obținerii unui scaun rulant.

Call Now Button