Programe si proiecte

Home » Programe si proiecte

Istoria Motivation a inceput in 1995 cu productia de scaune rulante. Principiul important caruia i-am ramas fideli in toti acesti ani este cel al asigurarii celei mai bune solutii pentru mobilitate pentru fiecare dintre cei care ne cer sprijinul. Scaunele rulante Motivation sunt adaptate pentru fiecare utilizator, in functie de necesitatile individuale, fiind intotdeauna insotite de instructiuni si consiliere pentru deprinderea utilizarii lor. Fundatia Motivation Romania este singurul furnizor de echipamente speciale adaptate nevoilor copiilor cu dizabilitati motorii, inclusiv cu Infirmitate Motorie Cerebrala (IMC) din Romania.

Motivation promoveaza sportul in scaun rulant ca argument important in sustinerea dreptului persoanelor cu dizabilitati la integrare. Sportul incurajeaza utilizatorii de fotoliu rulant sa isi recunoasca si pretuiasca abilitatile, sa ramana activi si implicati in societate. Evenimentele sportive in scaun rulant sunt un prilej de celebrare a mobilitatii, performantei si fair-play-ului.

Serviciul de integrare in munca a persoanelor cu dizabilitati oferit de Fundatia Motivation incearca sa vina in intampinarea nevoii de integrare sociala si profesionala pentru a limita unul dintre cele mai dramatice efecte ale dizabilitatii – izolarea individului. Lipsa unei ocupatii constante, nevoia de apartenenta la un grup si de valorizare sociala, fac dizabilitatea mult mai greu de suportat, determinand deteriorarea bunastarii individuale si familiale. De aceea, acest serviciu mediaza plasarea pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati care pot si vor sa munceasca.

Proiectul IMPACT Romania, initiat in 2002 de Fundatia Motivation, si-a propus sa transfere 22 copii cu dizabilitati severe dintr-o institutie din judetul Ilfov in trei case de tip familial si sa le ofere servicii de sprijin pentru a imbunatati calitatea vietilor lor. Proiectul a dus la transferul a 37 de copii cu dizabilitati severe din Centrul de Plasament Tancabesti. 27 dintre ei locuiesc in 5 case de tip familial Motivation.

Call Now Button