IMPACT pentru copii cu dizabilități din instituții

Home » Programe si proiecte » IMPACT pentru copii cu dizabilități din instituții

Proiectul IMPACT România, inițiat în 2002 de Fundația Motivation, și-a propus să transfere 25 copii cu dizabilități severe dintr-o instituție din jud. Ilfov în trei case de tip familial și să le ofere servicii de sprijin pentru a îmbunătăți calitatea vieților lor.

Cu ajutorul Alianței IMPACT, a două granturi USAID-World Learning în 2002 – 2005 și al fondurilor altor donatori internaționali (inclusiv Comisia Europeană, Fundația Timken, Fundațiile de Cooperare Olandeze pentru Europa Centrală și de Est, Fundația Vodafone România, United Way România, și alții) proiectul a dus la:

  • Transferul a 37 de copii cu dizabilități severe din Centrul de Plasament Tâncăbești în comunitate. Dintre aceștia, 25 au devenit tineri adulți și trăiesc în casele Motivation.
  • Crearea unui atelier ocupațional care oferă oportunități de învățare și muncă tinerilor cu dizabilități în domeniile grădinăritului, olăritului, tâmplăriei, obiectelor decorative și picturii;
  • Acces la educație în școli de masă și școli speciale;
  • Program personalizat de kinetoterapie, servicii medicale și echipamente de mobilitate, în funcție de nevoi;
  • Participare la competiții Special Olympics, activități de socializare și tabere de vară;
  • Programe de formare pentru specialiști în îngrijirea copilului din centre de plasament, departamente de protecție a copilului și organizații neguvernamentale.

Află cum poți să ajuți dând click aici.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button