Tenis

Home » Tenis

Promovarea tenisului in scaun rulant este una dintre modalitatile prin care Motivation isi ajuta beneficiarii sa isi descopere si sa isi demonstreze abilitatile. Astfel, programul de tenis include si organizarea de evenimente demonstrative. Cel mai important eveniment de acest fel a avut loc la Competitiile BCR Open organizate in Bucuresti in 2003 si 2004, unde tenismenii Motivation au jucat alaturi de campionii mondiali Guillermo Villas, Ilie Nastase si Andrei Pavel.

In 2003, Motivation s-a afiliat la ITF (http://www.itftennis.com/wheelchair/) si a inceput primele antrenamente cu utilizatori de scaune rulante. Au fost construite doua terenuri de tenis accesibile utilizatorilor de scaune rulante in Bragadiru, in apropierea Centrului Motivation. Mark Bullock, Coordonator pentru Dezvoltare al Federatiei Internationale de Tenis, care a venit in Romania pentru a initia primul program de tenis in scaune rulante din tara noastra, si Samuel Harminc au fost primii antrenori ai tenismenilor romani in scaun rulant.

In 2004, jucatorii nostri au participat pentru prima data la o competitie internationala, Turneul Szinvanet din Miskolc, Ungaria, unde au jucat cu sportivi de renume mondial din lumea tenisului in scaun rulant. La intoarcerea in Romania, echipa a organizat o tabara de tenis cu participarea ca invitat special a Prof. Peter Arballo, fost campion de tenis in scaune rulante al SUA. Pentru a dezvolta in continuare programul din Romania, incepand cu anul 2005 Motivation a primit granturi in fiecare an de la ITF – Johann Cruyff Foundation pentru organizarea de tabere de tenis in scaun rulant pentru juniori.

In 2007, intre 16 si 19 august, Crina Tugui, sportiva Motivation, a participat la sectiunea feminina a competitiei internationale de tenis de camp in scaun rulant “Cruyff Silver Fund Cup”. Crina o castigat locul intai si s-a calificat la Jocurile Paralimpice de la Beijing – septembrie-octombrie 2008.

Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Motivation România au sustinut in 2008 pentru al doilea an consecutiv Turneul International de Tenis in Scaun Rulant.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button