10 ani de Impact

10 ani cu Impact pozitiv

 

În luna ianuarie, Fundația Motivation sărbătorește 10 ani de Impact. Din 2003, oferim servicii de tip familial pentru 37 de copii și tineri cu dizabilități, dezinstituționalizați din Centrul de Plasament nr. 4, Tâncăbești. Dintre aceștia, 27 trăiesc în casele de tip familial construite de Fundația Motivation, iar ceilalți în familii de plasament sau în familiile naturale. Pentru ei, Motivation a dezvoltat servicii de recuperare medicală și psihologică, un centru de zi și un atelier ocupațional.

Copiii și tinerii sunt integrați în învățământul de masă și în școli speciale. În plus, ei își dezvoltă abilitățile prin activitățile organizate la Centrul de Zi, în seră și în cadrul atelierului de terapie ocupațională și de reciclat hârtia. De-a lungul timpului, produsele realizate cu ajutorul tinerilor noștri au fost apreciate de participanții la târgurile tematice, organizate de sărbători. Figurinele colorate, pictate, modelate din lut sau fimo, obiectele croșetate și felicitările din hârtie reciclată i-au impresionat de fiecare dată pe vizitatorii expozițiilor și târgurilor.

Specialiștii noștri în kinetoterapie, logopedie, psihopedagogie specială i-au ajutat cu fiecare ocazie pe tinerii și copiii noștri să ajungă mai aproape de potențialul lor maximum. Întotdeauna s-au folosit de tehnicile potrivite fiecăruia dintre tineri și au reușit să îmbine cu succes activitățile recreative și cele terapeutice. Stimularea senzorială, exercițiile de mobilitate, atelierul de muzică, toate sunt activități așteptate cu mult drag de copiii și tinerii din Impact.

O nouă componentă a programului IMPACT se referă la aplicare principiilor gentle teaching. Gentle teaching este o metodă a psihologiei de interdependență, conform căreia fiecare ființă umană are nevoie să trăiască în legătură cu alte persoane într-o relație de egalitate și reciprocitate, înglobate într-o comunitate iubitoare și grijulie. Persoanele dependente de un asistent/terapeut trebuie să experimenteze sentimentul de camaraderie cu îngrijitorii lor, dincolo de o relație formală, profesională.

Obiectivul principal al tuturor acestor activități, alături de taberele anuale Impact, este acela de a-i ajuta pe tinerii și copiii din program să dobândească abilități pentru o viață semi-independentă.

 

Call Now Button