17,500 de lei obținuți din amenzi pentru parcări abuzive au finanțat servicii de recuperare activă și viață independentă pentru persoanele cu dizabilități

Fundația Motivation România și Băneasa Shopping City derulează un parteneriat prin care este asigurat transportul utilizatorilor de scaune rulante către servicii specifice pentru o viață independentă. În perioada aprilie 2017 – decembrie 2018, Băneasa Shopping City a direcționat către Fundația Motivation România peste 17,500 de lei, sumă destinată transportului beneficiarilor și instructorilor voluntari din programul de Recuperare activă pentru viață independentă. Banii provin din aplicarea de amenzi pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități, din cadrul parcării gestionate de Băneasa Shopping City.

Programul de Recuperare activă pentru viață independentă, care se derulează la nivel național prin cele 17 echipe regionale ale Fundației Motivation, se adresează persoanelor care au devenit recent utilizatoare de scaune rulante sau care nu au avut ocazia să afle cum pot trăi independent după accidentele pe care le-au avut.

Programul include activități de instruire pentru manevrarea scaunului rulant, kinetoterapie și consiliere pe teme specifice leziunilor medulare. Fundația Motivation realizează identificarea persoanelor cu leziune medulară și evaluarea nevoilor lor, donează scaune rulante personalizate, organizează stagii de instruire cu o durată de până la 10 zile și oferă servicii în sistem ambulatoriu pentru beneficiarii din București și județul Ilfov.

În urma unei leziuni medulare, noii utilizatori de scaune rulante au nevoie să fie învățați să utilizeze în mod corect și în siguranță un scaun rulant. Scopul este de a-și relua o mare parte dintre activitățile din viața de dinainte de accident, să fie independenți și cât mai activi. Programul de Recuperare Activă îi ajută să depășească barierele mentale, să aibă încredere în forțele proprii și să își reia rolurile acasă, la școală, la serviciu, în comunitate”, a declarat Erika Garnier, Coordonatorul programului de Recuperare Activă al Motivation.

Băneasa Shopping City implementează un program de aplicare a amenzilor pentru parcarea abuzivă pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, în parcarea subterană. Valoarea amenzii este de 100 de lei, iar banii sunt direcționați către programul de Recuperare activă pentru viață independentă al Fundației Motivation.

Băneasa Shopping City încurajează un stil de viață activ pentru persoanele cu dizabilități și în acest sens contribuim la susținerea accesului la o viață independentă, atât prin intermediul programului derulat de Fundația Motivation, cât și prin adaptarea spațiului centrului comercial la nevoile acestora. Totodată, considerăm că toți vizitatorii noștri trebuie să respecte drepturile persoanelor cu dizabilități și, de aceea, am decis aplicarea amenzilor pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate lor. Ne bucurăm să știm că, prin direcționarea banilor proveniți din amenzi, contribuim la redarea vieții active și independente a persoanelor cu dizabilități ”, a declarat  Aura Dinu, Director Marketing, Băneasa Shopping City.

Din noiembrie 2017, Fundația Motivation România derulează campania de conștientizare „#PeBune?”, în peste 260 de magazine la nivel național, pentru a elibera locurile de parcare ocupate abuziv, destinate persoanelor cu dizabilități. Campania se adresează șoferilor cu și fără dizabilități, precum și publicului larg și transmite un mesaj de încurajare a respectării drepturilor persoanelor cu dizabilități din România.

Call Now Button