Acces la Educație, Servicii si Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante

header_norv

Timp de aproape un an, Fundația Motivation România a derulat proiectul Acces la Educație, Servicii si Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

În această perioadă, echipa noastră multidisciplinară formată din kinetoterapeut, instructor de recuperare activă, medic, asistent medical și asistent social a ajuns în casele a 32 de persoane cu dizabilități locomotorii și a oferit servicii complexe de îngrijire la domiciliu: gimnastică și asistență medicală, instruire pentru o viață cât mai independentă, informare și mediere pentru obținerea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

47 de persoane cu dizabilităţi locomotorii au primit servicii de consiliere psihologică și au fost instruite cu privire la manevrarea scaunului rulant în cadrul activităţilor de grup suport. În urma serviciului primit, stima de sine a beneficiarilor a crescut iar percepția acestora asupra vieții a devenit pozitivă.

De asemenea, 51 de persoane care utilizează scaunul rulant, copii și adulți au beneficiat de serviciul de transport adaptat și au putut, astfel să se deplaseze la şcoală sau să aibă acces la diferite servicii din comunitate.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail i.eftimie@motivation.ro sau la numărul de telefon 0728 176 179.

Pentru informații oficiale despre granturile SEE 2009-2014 accesați www.eeagrants.org sau www.fondong.fdsc.ro.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor săi și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 10.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

footer_norv

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button