Activități cu ocazia Zilei Persoanelor cu Dizabilități

Sport și instruire de Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

 

Pe 3 decembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, sportivii în scaun rulant de la echipa din Sibiu au organizat activități sportive la Școala Generală Nr. 1, cu sprijinul Mitropoliei Ardealului. 16 persoane care folosesc scaune rulante, adulți și copii, au concurat la bocce, tir cu arcul și baschet în scaun rulant, iar la sfârșit toți au fost premiați.

În aceeași zi, echipa Motivation din Prahova a vizitat Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională pentru Persoane Adulte cu Handicap din Urlați. La întâlnire au participat 53 de persoane cu dizabilități de la centru și reprezentanții instituției. Cu toții au avut ocazia să afle mai multe despre manevrarea scaunelor rulante de la un instructor de viață independentă  și o kinetoterapeuta, care au făcut demonstrații practice de folosire a scaunului rulant.

Activitățile au avut loc în cadrul proiectului “ROŢILE SCHIMBĂRII – către servicii adecvate pentru utilizatorii de scaun rulant” finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internaţională – USAID.

Call Now Button