Baschet în scaun rulant în Galați

Baschet în scaun rulant în Galați

În perioada iunie 2023 – ianuarie 2024, Fundația Motivation România a derulat proiectul #TeamMotivation – baschet în scaun rulant în Galați, finanțat prin Semimaraton Galați 2023, un program al Fundației Comunitare Galați. Scopul proiectului a fost acela de a consolida o echipă de baschet în scaun rulant în Galați și de a atrage susținători pentru activitatea acesteia. Pentru atingerea acestui obiectiv au avut loc antrenamente cu frecvența de 1-2 antrenamente săptămânale și meciuri demonstrative de baschet în scaun rulant.

Astfel, pe durata proiectului au avut loc 36 de antrenamente la care au participat 8 sportivi utilizatori de scaune rulante. Acestor evenimente li se adaugă participarea la competiții și meciuri amicale, în diferite zone din țară, precum și organizarea de meciuri demonstrative, publice, cu acces gratuit. Printre ele se numără participarea la Veraflor Cup, în Brașov, competiția amicală din București, primul Campionat Național de Baschet în Scaun Rulant, în Pitești, meciurile demonstrative organizate în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Academia de Baschet Phoenix Galați, Școala Nr. 28 din Galați.

Prin toate aceste activități, echipa a promovat abilitățile persoanelor cu dizabilități și un stil de viață activ, sănătos, încurajând membrii comunității să practice sport, indiferent de vârstă.

Joc baschet pentru că mă menține în formă din punct de vedere fizic, pot interacționa cu echipa. Practicarea baschetului îmi îmbunătățește îndemânarea și mă face să mă simt ca fiind parte din comunitate. Ma ajuta sa socializez, sa îmi depășesc limitele și să dobândesc noi abilități. Am o frumoasă amintire de la un eveniment, când un copil a dorit sa experimenteze jocul de baschet din scaun și a fost încântat!, spune Adi, jucător la #TeamMotivation Galați.

#TeamMotivation Galați își propune să continue activitatea de baschet adaptat, cu ajutorul susținătorilor din comunitate, persoane dornice să construiască incluziunea și să promoveze un stil de viață activ.

Call Now Button