Incluziunea școlară a elevilor cu dizabilități

header_norv

Fundația Motivation România și Fundația Special Olympics din România vă invită miercuri, 27 ianuarie 2016, la Masa rotundă pe tema Incluziunea școlară a elevilor cu dizabilități si Concursul Școlar de Proiecte „Participă!”. Activitățile fac parte din proiectul ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.Evenimentul se va desfășura – la Bilblioteca Națională a României, în intervalul orar 11.00-15.30.Scopul evenimentului este acela de a facilita un schimb de experiențe și idei între directori de școli, profesori, precum și părinți, reprezentanți ai ONG-urilor, elevi cu dizabilități integrați în şcolile de masă, autorități. Se vor aborda teme precum: provocările învățământului incluziv; prezentarea unor modele de succes despre elevi cu dizabilități integrați în şcolile de masă; perspective privind educaţia incluzivă. În același timp, elevi din patru școli incluzive din București își vor prezenta lucrările realizate în cadrul programului „Participă!”.Programul „Participă!” este un program de educare a copiilor din școlile de masă despre felul în care ar trebui să interacționeze cu persoanele cu dizabilități. Programul, susținut de Special Olympics România, se desfășoară în școlile de masă cu ajutorul unui manual care este pus la dispoziție gratuit profesorilor și învățătorilor.

Pentru confirmări și informații suplimentare ne puteți contacta la adresele de e-mail corina.radu@specialolympics.ro sau la numărul de telefon 0724 083 020. Pentru informații oficiale despre granturile SEE 2009- 2014 accesați  www.eeagrants.org sau  www.fondong.fdsc.ro .

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor săi și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 11.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

footer_norv

Call Now Button