Învățare pe tot parcursul vieții – atelier de lucru în București

În octombrie a venit rândul nostru să dăm lecții de gătit!

25 de persoane cu și fără dizabilități din Italia, Germania, Belgia și Austria ne-au vizitat în perioada 1-4 octombrie, dornice să afle din tainele bucătăriei românești.

Este vorba despre prietenii și partenerii noștri din proiectul „With all senses experience and enjoy – creative catering trade – people with special needs create and serve lusciousness from regional cultivation”.

Cele mai apreciate feluri ale acestei întâlniri au fost salata de vinete și sarmalele, atât din punct de vedere al preparării, cât și al degustării.

La pregătirea bucatelor au participat și tineri cu dizabilități intelectuale din programul IMPACT, care au demonstrat că orele petrecute în bucătăria Centrului de Zi, la atelierul de gătit, n-au fost în zadar. Tot ei, ajutați de terapeuții din centru, au pregătit decorațiuni pentru mese.

Pe lângă experiența gătitului, musafirii au avut ocazia să viziteze întreprinderea socială Nazarcea Grup, unitate protejată a DGASPC sector 1, atelierul de adaptări și pe cel de terapie ocupațională de la Motivation, precum și Centrul de Zi și sera.

Întâlnirea a avut loc în cadrul Programului Grundtvig  – Învățare pe tot parcursul vieții, derulat în România de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

Call Now Button