INVITAȚIE DE PRESĂ: Incluziunea școlară a elevilor cu dizabilități

INVITAȚIE DE PRESĂ: Incluziunea școlară a elevilor cu dizabilități

Fundația Motivation România și Fundația Special Olympics din România vă invită joi, 29 ianuarie 2015, la o dezbatere pe tema Incluziunea școlară a elevilor cu dizabilități. Activitatea face parte din proiectul ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Evenimentul se va desfășura la Școala Gimnazială Ion I.C.Brătianu, Str.Amurgului, Nr.35, Sector 5, București,  în intervalul orar 11.30-13.00.

Scopul evenimentului este acela de a facilita un schimb de experiențe și idei între reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București, profesori consilieri, reprezentanți ai Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, profesori din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 280, Școlii Gimnaziale Nr.119 și Școlii Gimnaziale „Ion I.C. Brătianu”, precum și părinți, reprezentanți ai ONG-urilor, elevi cu dizabilități integrați în şcolile de masă, autorități. Se vor aborda teme precum: provocările învățământului incluziv; prezentarea unor modele de succes despre elevi cu dizabilități integrați în şcolile de masă; perspective privind educaţia incluzivă.

Pentru confirmări și informații suplimentare ne puteți contacta la adresele de e-mail i.eftimie@motivation.ro sau la numărul de telefon 0728 176 179. Pentru informații oficiale despre granturile SEE 2009-2014 accesați www.eeagrants.org sau www.fondong.fdsc.ro.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor săi și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 10.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button