Schimbăm vieți – Miruna

header_norv

Salut! Mă numesc Miruna, am 19 ani, sunt din București și am tetrapareză spastică. Toată viața am fost dependentă de alte persoane, mai ales în ceea ce privește deplasarea. În urmă cu câțiva ani, înainte de a pleca în concediu, părinții mei s-au gândit că ar fi bine să am un fotoliu rulant (pentru a ne putea deplasa pe distanțe mai lungi) și au început să se intereseze despre unul. Așa am ajuns la Fundația Motivation Romania, unde oamenii au fost cât se poate de amabili, ajutându-ne cu sfaturi pentru a putea alege cel mai potrivit fotoliu rulant.

miruna_singleAnul acela am avut cea mai frumoasă vacanță, pentru că, pentru prima oară puteam să facem plimbări lungi seara și să valorificăm fiecare moment petrecut împreună.

Relația mea cu Motivation a devenit mult mai strânsă în vara anului acesta (2014), când un reprezentant al fundației m-a invitat să particip la un proiect care este în derulare. Am acceptat imediat, deși aveam emoții și nu am regretat nici un moment. Eram în vacanța de vară, înainte de intrarea în ultimul an de liceu și eram foarte nehotărâtă în ceea ce privește viitorul meu. După cum știți, persoanele cu dizabilități se integrează foarte greu în societate și sunt puțini angajatori care primesc în rândul salariaților persoane cu anumite deficiențe. Timpul petrecut în cadrul programului Grup-Suport a fost cu adevărat frumos și instructiv. Am putut fi eu însămi și astfel, le-am spus noilor mei amici despre mine, despre pasiunile mele dar și despre dilemele pe care le aveam. Cu ajutorul lor, am reușit să iau cea mai mare decizie din viața mea, de până acum, fără rezerve. M-au sfătuit, fără ezitare sau îndoială, să-mi urmez visul cel mai de preț, așa că în momentul de față mă pregătesc pentru a urma psihologia, astfel încât să pot dezvolta proiectul meu de suflet: “ Let’s restore humanity!”

 

Nu cu mult timp în urmă, prietenii de le Grup-Suport m-au încurajat să particip la competiția pentru alegerea co-prezentatoarei Galei Persoanelor cu Dizabilități 2014, titlu pe care am reușit să-l obțin datorită unui număr neașteptat de mare de susținători. Ziua în care s-au făcut filmările pentru gală a fost plină de emoție și pentru prima oară, am văzut cu bucurie că ceea ce simt, trăiesc și gândesc nu le este indiferent celor cărora le împărtășesc. Pentru aceasta vreau să mulțumesc Fundației Motivation România și să le doresc succes în proiectele viitoare.

Hey, gașca de la Grup-Suport, sper că citești asta, așa că…MULȚUMESC MULT!

Miruna a participat la programul de grup suport organizat de Fundația Motivation Romania în cadrul proiectului ACCES la Educație, Servicii și Comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. De la începutul proiectului, 141 utilizatori de scaun rulant din București și Județul Ilfov au participat la diferite activități în cadrul acestui proiect.  Serviciile oferite au drept scop îmbunătățirea stării de sănătate, redobândirea încrederii în sine și dezvoltarea abilităților de viață independentă a persoanelor utilizatoare de scaun rulant. Pentru informații privind proiectul mai sus menționat, persoana de contact este Iuliana Eftimie, asistent social (tel. 0728 176 179, i.eftimie@motivation.ro).

Pentru informații oficiale despre granturile SEE 2009-2014 accesați www.eeagrants.org sau www.fondong.fdsc.ro.

footer_norv

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button