Schimbăm viețile copiilor în scaune rulante

header_norv

1_revVacanța de vară a început cu valuri de energie pentru zece copii utilizatori de scaun rulant din București și județul Ilfov. Aceștia participă, în această perioadă, la activitățile de grup suport organizate de Fundația Motivation România prin proiectul Acces la educație, servicii și comunitate pentru copiii și adulții în scaune rulante, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Timpul petrecut la Motivation le oferă posibilitatea copiilor să interacționeze unii cu ceilalți dar și cu instructorii pentru viaţă independentă ai Fundației Motivation, utilizatori de scaun rulant experimentaţi care pot să împărtaşească din experienţa lor şi să-i motiveze să devină cât mai independenţi.

Activitățile de socializare prin joc se îmbină cu cele de instruire pentru manevrarea scaunului rulant și fiecare participant se întoarce acasă mai bogat în fiecare zi.

În completarea ședințelor de consiliere psihologică individuală, copiii participă și la întâlniri de grup suport prin art-terapie. Desenul, pictura, colajul, modelajul sunt doar câteva dintre tehnicile care le facilitează socializarea, explorarea emoțiilor și îi ajută să fie mai încrezători în forțele proprii.

 

Copiii le povestesc părinților cu entuziasm despre activitățile pe care le desfășoară și mărturisesc cu inocența și sinceritatea specifică despre cât de mult își doresc să treacă mai repede timpul până la următoarea întâlnire de grup suport. Andrei, care este elev în clasa a doua, nu se poate decide să spună care dintre jocuri îi place mai mult și de aceea răspunsul său e simplu: toate.

 

2       3

Pentru informații privind proiectul mai sus menționat, persoana de contact este Iuliana Eftimie, asistent social (tel. 0728 176 179, i.eftimie@motivation.ro).

Pentru informații oficiale despre granturile SEE 2009-2014 accesați www.eeagrants.org sau www.fondong.fdsc.ro.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor săi și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru mai mult de 10.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

footer_norv

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button