Sportul modelează viețile tinerilor cu dizabilități intelectuale

Sportul modelează viețile tinerilor cu dizabilități intelectuale

Timp de 8 săptămâni, tineri din casele de tip familial Motivation și din comunitatea Bragadiru, județul Ilfov, au participat la activitățile proiectului ”Sportul modelează viețile persoanelor cu dizabilități intelectuale”. Pe parcursul lunilor februarie și martie, tinerii au participat la un seminar de nutriție și la 8 ședințe de antrenamente fitness, organizate de Special Olympics România și finanțate de compania franceză Servier.

La seminarul de nutriție susținut de un asistent medical, participanții au învățat despre piramida nutrițională, importanța echilibrării alimentelor în alimentația zilnică și au primit sfaturi despre prepararea lor.

Informațiile învățate au fost consolidate de activități sportive. La ședințele de fitness, susținute de un kinetoterapeut, 16 tineri cu dizabilități intelectuale și voluntari au aflat că mișcarea reprezintă sănătate.

Participanților li s-a asigurat echipamentul sportiv constând în tricouri, benzi elastice, gantere și alte elemente necesare activității fizice. Atât acestea, cât și resursele educaționale folosite – un ghid de nutriție și altul de exerciții de fitness au fost puse la dispoziția participanțior cu sprijinul Servier.

***
Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, nedreptății și intoleranței. În România din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 25.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Informații despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro) și pagina oficială de Facebook (www.facebook.com/SpecialOlympicsRomania).

Servier este o companie farmaceutică internațională condusă de o fundație non-profit cu sediul central la Suresnes (Franța). Cu o prezență internațională în 148 de țări și o cifră de afaceri anuală de 4 miliarde euro în 2016, Servier angajează 21 000 de oameni în întreaga lume. Creșterea companiei provine din căutarea constantă a inovației în cinci arii de excelență: boli cardiovasculare, diabet, cancere, boli imuno-inflamatorii, și boli neurodegenerative. Fiind complet independent, Grupul Servier reinvestește 25% din cifra sa de afaceri în cercetare și dezvoltare și își utilizează întregul profit pentru susținerea creșterii.

Mai multe informații despre Servier puteți găsi aici.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button