Tabără de tenis în scaun rulant

Comunicat de presă: Tabără de tenis în scaun rulant

Tabără de tenis în scaun rulant cu doi instructori multi-medaliați din Statele Unite ale Americii

Fundația Motivation România și  Ambasada Statelor Unite ale Americii în România organizeaza o sesiune de antrenamente de tenis în scaun rulant în perioada 6-7 octombrie 2015, la Centrul Național de Tenis. Sportivii români utilizatori de scaune rulante și profesioniștii din domeniul sportului prezenți la aceste antrenamente vor beneficia de experiența a doi jucători de tenis de performanță și instructori de marcă din Statele Unite, care se află la rândul lor în scaune rulante: Karin Korb – de două ori paralimpică și Paul Walker, antrenor șef al Echipei Naționale Feminine de Tenis în Scaun Rulant a SUA.

Antrenamentele vor avea loc zilnic la Centrul Național de Tenis din București (strada Pierre de Coubertin nr. 11), între orele 10.00 și 16.00 și se vor încheia cu o demonstrație de tenis în scaun rulant, care va avea loc la Ploiești, pe 8 octombrie, la Sala Sporturilor Olimpia. Activitățile au loc în cadrul programului Sports United, derulat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Scopul taberei de tenis în scaun rulant este acela de a descoperi și promova abilitățile sportivilor cu dizabilități și totodată de a încuraja practicarea sportului de către toți membrii comunității. Sesiunile de antrenament din București și demonstrația sportivă din Ploiești sunt deschise publicului larg.

 

Sportul în scaun rulant are multiple beneficii în plan fizic – contribuind la menținere forței musculare și, implicit, la dezvoltarea abilităților de manevrare a scaunului rulant, în plan psihologic – pentru că are efecte pozitive asupra creșterii stimei de sine prin depășirea limitelor asociate dizabilității și în plan social – pentru că este o metodă eficientă de incluziune a persoanelor cu dizabilități.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să o contactați pe Erika Garnier, Responsabil Comunicare și Relații Publice, la tel. 0748 229 784 sau prin e-mail la e.garnier@motivation.ro.

***

SportsUnited, secțiunea Biroului pentru Afaceri Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat al Statelor Unite  dedicată diplomației sportive, promovează capacitatea diplomației sportive de a îmbunătăți dialogul și relațiile culturale între oameni din diferite zone ale lumii. Activitățile sportive reprezintă o modalitate eficientă de a le prezenta participanților străini cultura americană și de a le oferi oportunitatea de a stabili legături cu sportivi din Statele Unite. În schimb, americanii învață despre cultura altor state și despre provocările cărora tinerii din alte țări trebuie să le facă față. SportsUnited a implicat în activități sportive mii de oameni din peste 100 de țări, pentru a face aceste lucruri posibile.

Delegații sportivi (Sports Envoys) sunt sportivi și antrenori ce călătoresc în străinătate pentru a implementa programe care au fost dezvoltate de ambasadele și consulatele Statelor Unite. Acești antrenori si sportivi americani dețin clinici de sport pentru tineri și antrenorii lor, participă la activități de informare în comunitate și implică tinerii într-un dialog despre importanța leadership-ului și respecul pentru diversitate. SportsUnited gestionează programele Sports Envoy, în colaborare cu federațiile sportive din SUA, Comitetul Olimpic din SUA și ligile profesioniste.

Fundația Motivation România este o organizație neguvernamentală, nonprofit, care există din 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Programele Fundației Motivation sunt create pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanelor utilizatoare de scaun rulant și pentru a asigura prezența lor activă în societate cu accent pe integrarea socială, educațională și profesională. Serviciile pe care le oferă acoperă o gama largă de nevoi, de la evaluare și prescriere de echipamente de mobilitate adaptate pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant, mediere pentru integrarea pe piața muncii și consultanță în accesibilizarea locuințelor și a clădirilor de interes public. Până în prezent, Motivation a redat libertatea de mișcare și speranța într-o viață împlinită pentru un număr de peste 12.000 de persoane cu dizabilități din România. Mai multe informații pe www.motivation.ro.

 

Call Now Button