Taberele de recuperare vară Motivation

La Motivation, vara este anotimpul taberelor. Echipele Motivation din țară organizează anual tabere de recuperare activă pentru utilizatorii de scaun rulant cu abilități scăzute și medii în ce privește manevrarea scaunului rulant.

Scopul taberelor este creșterea capacităţii de integrare socială a utilizatorilor de scaun rulant prin dobândirea de abilități de viață independentă. Participanţii primesc instruire de la utilizatori de scaun rulant activi şi independenţi care au depaşit dificultăţile, sunt integraţi social şi sunt modele de urmat, precum și de la kinetoterapeuți cu experiență în lucrul cu persoane cu dizabilități.

Acestora li se alătură, începând de anul trecut  voluntari studenți la kinetoterapie, care au ocazia să afle lucruri noi privind evaluarea, prescrierea și poziționarea scaunului rulant, precum și o echipă de trei medici, specialiști în nutriționism, ortopedie și medicină de recuperare. Astfel, în cadrul taberelor, utilizatorii de scaun rulant beneficiază și de o evaluare a stării lor de sănătate și primesc recomandări de la specialiști.

Evenimentele au loc în cadrul proiectului ”Roțile Schimbării – către servicii adecvate pentru utilizatorii de scaune rulante din România”, finanțat de USAID – Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internațională, după cum urmează:

  • 17-23 iunie, tabăra organizată de echipele Ilfov și Prahova, la Constanța
  • 8-14 iulie, tabără organizată de echipa Neamț la Văratec
  • 29 iulie – 4 august, tabăra organizată de echipele Sibiu și Timișoara

Și copiii și tinerii noștri din IMPACT se vor bucura de vară și de frumusețea zilelor petrecute în aer liber, în taberele organizate pentru ei anul acesta. Dincolo de amintirile frumoase de vacanță, taberele pentru IMPACT au ca scop și exersarea și deprinderea abilităților de viață semi-independentă pentru tinerii noștri cu dizabilități intelectuale.

 

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button