Training pentru specialiști privind utilizarea metodei Gentle Teaching, la Piatra Neamț

Training pentru specialiști privind utilizarea metodei Gentle Teaching, la Piatra Neamț

Specialiștii de la Asociația de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale Luceafărul din județul Neamț au fost instruiți cu privire la utilizarea și implementarea metodei Gentle Teaching, sub îndrumarea colegilor noștri care lucrează în programul IMPACT.

Sesiunile de instruire s-au desfășurat în perioada 12-14 august și au constat în oferirea de informații și exersarea aplicării metodei de către cei 17 participanți, specialiști care lucrează cu copiii în cadrul organizației și al altor centre din Piatra Neamț dedicate activităților pentru persoane cu dizabilități.

Această sesiune de formare este ultima dintr-o serie de activități similare care au avut loc și în Târgu Jiu, Satu Mare și Călărași, în cadrul proiectului ”Gentle Teaching în România”. Proiectul este implementat de Fundația Motivation România, în parteneriat cu Fundația Special Olympics, în perioada iulie 2014 – iunie 2015, și este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Gentle teaching este o metodă a psihologiei interdependenței, conform căreia fiecare ființă umană are nevoie să trăiască în legătură cu alte persoane într-o relație de egalitate și reciprocitate, ca parte integranta a comunitații. Persoanele care necesita sprijinul unui  asistent/terapeut au nevoie să experimenteze sentimentul de parteneriat cu îngrijitorii lor, dincolo de o relație formală, profesională.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button