Vreau să fiu parte din comunitate

Proiectul ”Vreau să fiu parte din comunitate!”

 

Fundația Motivation România lansează proiectul ”Vreau să fiu parte din comunitate!”, finanțat de Fondul Mega Image pentru comunitate

În perioada 20 ianuarie – 27 aprilie, Fundația Motivation România desfășoară proiectul “Vreau să fiu parte din comunitate!”, proiect finanțat de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundația Comunitară București.

Proiectul își dorește să sprijine procesul de integrare socială a 10 tineri cu dizabilități medii, abandonați în centre de plasament și care se află de peste 10 ani în grija Fundației noastre, prin desfășurarea de jocuri sportive, cursuri de gătit, confecționarea de obiecte decorative, Serbarea Paștelui alături de 10 tineri din familii naturale care studiază la Școala cu Clasele I –VIII Nr. 1 din orașul Bragadiru, oraș în care locuiesc și tinerii noștri.

Proiectul va include următoarele activități:

Serbarea Paștelui: Tinerii vor încondeia ouă de Paște si vor realiza alte obiecte decorative specifice acestei sărbători, vor învăța și vor cânta cântece de primăvară, vor participa la mini întreceri sportive, vor ajuta la pregătirea mesei de Paște, iar la final vor fi răsplătiți cu daruri de Iepuraș.

Jocuri sportive: Sub îndrumarea unui antrenor, tinerii vor putea practica sporturi precum: bashet, tenis, volei, badminton. Sesiunile de antrenament se vor finaliza cu o întrecere sportivă desfățurată în cadrul săptămânii “Școala Altfel”, organizată anual de către Ministerul Educației Naționale și care va avea loc anul acesta între 7 și 11 aprilie.

Cursuri de gătit: Rezultatul cursurilor de gătit, realizate sub îndrumarea unui bucătar cu experiență, va reprezenta prânzul pentru toți cei 20 de copii implicați în proiect. Luarea prânzului împreună este o ocazie bună pentru tineri de a împărtăși experiențele zilei care a trecut și de a face planuri pentru viitoarea lor întâlnire.
Atelierul Produselor Decorative: Sub îndrumarea unui confecționer, tinerii își vor folosi abilități artistice creând obiecte decorative precum: felicitări, bijuterii, obiecte din lemn pictate pe care le vor putea dărui celor dragi.

Proiectul ”Vreau să fiu parte din comunitate” este finanțat de Fondul Mega Image pentru Comunitate, gestionat de Fundația Comunitară București. Fondul sprijină proiecte sociale din judetele Bucureşti şi Ilfov care reactivează spiritul de comunitate al locuitorilor și readuc oamenilor bucuria de a locui împreună.

Proiectul de față face parte dintr-un program mai amplu al Fundației Motivation România și anume programul IMPACT, program început în anul 2002 prin transferul a 37 de copii cu dizabilități medii și severe din centrul de Plasament Tâncăbești (jud. Ilfov).

 

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button