Ziua Mondială a Sindromului Down a fost sărbătorită cu sport și Gentle Teaching

Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată în toată lumea pe 21 martie, a fost sarbatorită și în România cu voie bună, sport și șosete colorate. Voluntari inimoși, profesori, reprezentanți ai Fundației Motivation România și ai Special Oympics România și-au dat întâlnire la Centrul Sportiv Apollo din București. Alături de ei au fost și numeroase organizații care au drept scop îmbunătățirea vieții persoanelor cu sindrom Down din România, printre care Asociația Down București, Asociația Angels Down București, Asociația Never Down Buzău și Asociația Be a Butterfly.

În centrul atenției au fost activitățile de tip sportiv, în care participanții au investit multă energie și care s-au încheiat cu numeroase medalii și zâmbete. De asemenea, în cadrul evenimentului, 30 de voluntari au fost informați de către specialiștii noștri cu privire la utilizarea metodei Gentle Teaching sau Cultura Blândeții, în lucrul cu persoane cu dizabilități.

Gentle Teaching este o metodă a psihologiei interdependenței, conform căreia fiecare ființă umană are nevoie să trăiască în legătură cu alte persoane într-o relație de egalitate și reciprocitate, ca parte integranta a comunitații.

Activitățile au avut loc în cadrul proiectului ”Gentle Teaching în România”, implementat de Fundația Motivation România, în parteneriat cu Fundația Special Olympics, în perioada iulie 2014 – iunie 2015. Proiectul este finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org și www.fondong.fdsc.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a granturilor SEE 2009 – 2014.

Call Now Button