Servicii rezidentiale

Case de tip familial

27 dintre cei 37 de copii preluați de Motivation din centre de plasament locuiesc în cinci case de tip familial. Acestea au fost construite cu ajutorul Alianței IMPACT, al Habitat for Humanity România, al Fundației Vodafone România și al altor donatori.

Asistență maternală profesionistă

Plasarea copiilor cu dizabilități în asistență maternală profesionistă a avut un impact pozitiv major asupra dezvoltării copiilor. Aceștia au înregistrat progrese evidente într-un timp scurt în plan cognitiv, socio-afectiv și comportamental. Deși solicitantă, satisfacțiile pe care le oferă această profesie sunt extraordinare.

În urma Parteneriatului de colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, Motivation a identificat persoane dornice să devină asistenți maternali profesioniști și să ia în plasament copii cu dizabilități. Ulterior, am oferit asistenților maternali instruire privind modalitățile de îngrijire a copiilor cu nevoi speciale. Copiii îngrijiți de asistenții maternali profesioniti au primit totodată servicii de sprijin la Centrul de zi, au participat la taberele de vară și alte activități alături de ceilalți tineri dezinstituționalizați de Motivation.

Acum, majoritatea au devenit tineri adulți. Unii dintre ei s-au întors la Motivation. Aici, ei vor primi în continuare grijă permanentă și serviciile de care au nevoie pentru a trăi vieți împlinite.

Show Buttons
Hide Buttons
Call Now Button